Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Ματαντός – Τα “έριξε” όλα στη Ferrostaal

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ο Μιχαήλ Ματαντός, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal, ο οποίος από το πρωί καταθέτει ενώπιον των ανακριτικών αρχών σχετικά με την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με το vima.gr, στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσαν οι συνήγοροι του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Νίκος Πατεράκης, αρνείται τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας και την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αντίθετα, ο κ. Ματαντός φέρεται να ισχυρίστηκε οι χρηματικές

καταβολές έγιναν με εντολές της Ferrostaal, η οποία, ωστόσο, του απέκρυψε τον πραγματικό σκοπό των καταβολών αυτών.

Μάλιστα, από το πρωί καταθέτει ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου στοιχεία για διακίνηση χρήματος μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Επιπλέον, ο κ. Ματαντός αντέκρουσε πάντως και τα όσα έχουν υποστηρίξει – και τον αφορούν – στις απολογίες τους οι Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και ο Γιάννης Μπέλτσιος, παλαιός στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματαντός έχει καταθέσει σχετικά και ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, γεγονός που αναμένεται να τονιστεί ιδιαίτερα από την υπεράσπισή του, που δίδει χροιά συνεργασίας με τις γερμανικές αρχές και αποκάλυψης της υπόθεσης.

The post Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Ματαντός – Τα “έριξε” όλα στη Ferrostaal appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα