Καναδάς: Τραγωδία σε οίκο ευγηρίας με 3 νεκρούς και 31 αγνοούμενους

Πυρκαγία που ξέσπασε στο γηροκομείο «Residence du Havre» έλαβε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στο Κεμπέκ, στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνολικά τρεις έχασαν τη ζωή τους και τριάντα ένα αγνοούνται, οι περισσότεροι από τους οποίους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και κάποιοι άλλοι πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Ο οίκος ευγηρίας φιλοξενούσε 52 άτομα

Η πυρκαγιά, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή, κατέκαψε το τριώροφο γηροκομείο «Residence du Havre» στη μικρή κοινότητα Ιλ-Βερ, σε μια όχθη

του Ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου, περίπου 230 χλμ. βορειοδυτικά του Κεμπέκ Σίτι, στον ανατολικό Καναδά.

«Αυτή τη στιγμή αγνοούνται 31 άνθρωποι. Τρεις έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ, Αν Ματιέ. «Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι και οι 31 άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι πιθανό κάποιοι να είχαν μετακινηθεί και να έμεναν μαζί με άλλους. Ορισμένοι μπορεί να έλειπαν και να βρίσκονταν μαζί με τις οικογένειές τους» όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, διευκρίνισε η ίδια.

Ωστόσο, η Τζινέτ Καρόν που εκτελεί χρέη δημάρχου, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους μετακινούνταν με αναπηρικά καροτσάκια ή με «πι», ενώ μόνο οι πέντε είχαν αυτονομία κινήσεων. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποιοι πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εννέα άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων το ένα έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε ότι περίπου 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε άλλες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με τον Πασκάλ Φιγιόν, αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος μίλησε στο RDI, η φωτιά είχε ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του κτιρίου στις 01:00 ώρα ανατολικής ακτής Καναδά (08:00 ώρα Ελλάδας), κυρίως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ ανέφερε ότι το «Residence du Havre» φιλοξενούσε 52 συνταξιούχους, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσοι βρίσκονταν εκεί.

The post Καναδάς: Τραγωδία σε οίκο ευγηρίας με 3 νεκρούς και 31 αγνοούμενους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα