Συνέδριο για το ευρωπαϊκό τραπεζικό δίκαιο σήμερα στην Αθήνα – Ομιλητής ο Γιώργος Παπανδρέου

Διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου (AEDBF-Αssociation Europeenne pour le Droit Bancaire et Financier) ξεκινά σήμερα στην Αθήνα, το οποίο θα αφορά επερχόμενες αλλαγές στο ευρωπαϊκό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο. Ως ομιλητής στο συνέδριο θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το

συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του πρόεδρου της AEDBF Δρ. Δ. Τσιμπανούλη, ενώ στις θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν θα μιλήσουν νομικοί και οικονομολόγοι, αλλά και τραπεζίτες και εκπρόσωποι ρυθμιστικών Αρχών. Πιο συγκεκριμένα, στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Βρετανίας Δρ Ντένις ΜακΣέιν, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ Χρ. Γκόρτσος κ.ά.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν τα εξής ζητήματα:

Οι τελευταίες αλλαγές στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό δίκαιο.Η χρηματοδότηση των τραπεζών και η θεσμική θωράκιση της εμπιστοσύνης των καταθετών.Το θέμα των ιδίων κεφαλαίων στις συνεταιριστικές τράπεζες.Η πρόωρη λήξη των πιστωτικών διευκολύνσεων, υπό το πρίσμα των υφισταμένων συνθηκών.Οι ισχύοντες ευρωπαϊκοί κανονισμοί σχετικά με την τοκογλυφία.Οι τελευταίες εξελίξεις για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.Οι εξελίξεις στα Forex προϊόντα κατά τα τελευταία 25 χρόνια.Η παγκόσμια τραπεζική και η οριοθέτηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων.

The post Συνέδριο για το ευρωπαϊκό τραπεζικό δίκαιο σήμερα στην Αθήνα – Ομιλητής ο Γιώργος Παπανδρέου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα