Στους δρόμους το ΠΑΜΕ κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα – Τα συνθήματα και τα… σουβλάκια! (ΦΩΤΟ)

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα τα συνδικάτα, ενώ σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, που ξεκίνησε από Ομόνοια.

Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 σήμερα το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δικό του συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 10.00 στην πλατεία Ομονοίας.

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ

στην ομιλία του σημείωσε πως οι οικογένειες στην Ελλάδα ζουν με λιγότερα από 800 ευρώ και κάλεσε τους εργαζομένους να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι.

Πανελλήνιο σωματείο έκτακτου προσωπικού υπ. Πολιτισμού

«Με ταξικό αγώνα στην τρομοκρατία κυβέρνησης κ εργοδοσίας», «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» είναι ερικά από τα συνθήματα που ακούγονται έντονα.

«Δεν είμαστε λογιστική εξίσωση, δήλωσε μέλος της ΓΣΕΕ, τονίζοντας πως «τα μέτρα είναι εξοντωτικά. Γίναμε πειραματόζωα. Χάσαμε το 50% της ποιότητας της ζωής μας.

«Η τρόικα μετατρέπει την Ελλάδα σε ειδική οικονομική ζώνη», δήλωσε ακόμα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και καθαρίστριες με μαύρες σημαίες.

Και επειδή είμαστε Έλληνες, στη συγκέντρωση επιβάλλεται να υπάρχουν και… σουβλάκια!!

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις εφορίες.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών” και “άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων».

Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

The post Στους δρόμους το ΠΑΜΕ κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα – Τα συνθήματα και τα… σουβλάκια! (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα