Ιστορική ημέρα: Βγαίνουμε στις αγορές σήμερα;

Έντονη κινητικότητα σε Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο αυτή την ώρα, καθώς ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί ακόμη και σήμερα να βγούμε στις αγορές.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς θα προβεί σε δήλωση on camera για να αναφερθεί στην ιστορική ημέρα για την Ελλάδα έπειτα από 4 ολόκληρα χρόνια, η οποία θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά, το οριστικό τέλος της κρίσης.

Είναι

ενδεικτικό ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αναμένεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή εκδίδοντας 5ετή ομόλογα. Πιθανότατα θα υπάρξει ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ και το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο με ανώτατο όριο τα 3 δις ευρώ. Όλοι αναμένουν τόσο το ύψος του επιτοκίου όσο και το βαθμό υπερκάλυψης της έκδοσης των ομολόγων. Πηγές της κυβέρνησης προσδοκούν ότι το επιτόκιο θα ανέλθει μόλις στο 4,8%. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Ελλάδας, η οποία – σε σημειολογικό επίπεδο – θα βγει εκ νέου στις αγορές και μάλιστα πριν την έλευση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Το πρωί βρέθηκε στο μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Ο Πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα, με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συζήτησης είναι η στήριξη στην πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη αλλά και το Επενδυτικό Ταμείο το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας και το οποίο θα επισημοποιηθεί με την γερμανίδα Καγκελάριο.

Γ.Π.

Χατζηδάκης: Σήμερα έχουμε πολύ καλά νέα για τη χώρα

The post Ιστορική ημέρα: Βγαίνουμε στις αγορές σήμερα; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα