Σταθερά σε… κώμα η οικονομία…

Σε κώμα συνεχίζει να βρίσκεται η ελληνική οικονομία καθώς σημείωσε και πάλι ύφεση 6% για το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Το ποσοστό αυτό αποτελεί φυσικά το υψηλότερο της Ευρωζώνης όπως ανακοίνωσε η ΕυρωπαΪκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).Από την άλλη πλευρά βέβαια, η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας σημείωσε μικρή επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όταν και είχε φτάσει στο 6,7%.

Η ύφεση όμως επηρεάζει την Ευρωζώνη στο σύνολό της καθώς ενισχύθηκε σε ετήσια βάση στο 0,9% από το 0,6% και

σε τριμηνιαία βάση στο 0,6% από το 0,1%.

Αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 η ύφεση συνεχίζει ακάθεκτη αφού έφτασε το 0,6% σε ετήσια βάση και το 0,5% σε τριμηνιαία βάση. Για το 2012 συνολικά, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε 0,5% και της Ευρωζώνης κατά 0,3%. Τη μεγαλύτερη ύφεση μετά την Ελλάδα κατέγραψαν η Πορτογαλία (3,8%), η Κύπρος (3%), η Ιταλία (2,7%) και η Ισπανία (1,8%).

Από τα δίχτυα της ύφεσης δεν γλίτωσαν ούτε οι οικονομίες του Βορρά.Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, αν και σημείωσε αύξηση κατά 0,4% σε ετήσια βάση. Η γαλλική οικονομία υποχώρησε κατά 0,3% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση. Το ΑΕΠ της Ολλανδίας μειώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,9% σε ετήσια βάση. Οι μόνες χώρες της ΕΕ που σημείωσαν αύξηση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση ήταν Εσθονία (0,9%), η Λετονία (1,3%), η Λιθουανία (1%), η Ρουμανία και η Σλοβακία (0,2% και οι δύο) και η Βουλγαρία (0,1%).

Keywords
Τυχαία Θέματα