Ο στενός συνεργάτης που «έδωσε» τον «τσάρο»…

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με το πώς ο πρώην υπουργός διαχειρίστηκε την λίστα Λαγκάρντ, έφερε στο φως με την κατάθεση του ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ανάστασιος Μπάρνος αφού όπως είπε «Ο Παπακωνσταντίνου έπρεπε να έχει πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό των Γάλλων που συνόδευαν το αρχικό CD» και εξέφρασε την δυσφορία για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει αποκαλύψει ακόμα σε ποιόν έχει δώσει το γνήσιο CD.

Όπως αποκαλύψε ο ίδιος στη συνέχεια είχε συμβουλέψει τον κ.

Παπακωνσταντίνου να μιλήσει ανοιχτά για την λίστα «πήρα τον κ. Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο 2012 και του είπα ότι πρέπει να αποκαλύψει το πρόσωπο στο οποίο έδωσε το CD. Οσο δεν το κάνει τόσο θα στοχοποιούμαστε όλοι όσοι υπήρξαμε συνεργάτες του. Μου απάντησε ότι θα το κάνει θεσμικά στην Βουλή. Τον παρακολούθησα στην Ολομέλεια αλλά δεν είπε τίποτα».

Στη συνέχεια ο κ. Μπάνος άσκησε κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με το όσα είχε ο δεύτερος περί διακριτικότητας που του είχαν επιβάλλει οι Γάλλοι για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ ότι στην περίφημη σύσκεψη του Ιανουαρίου του 2011, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Ηλ. Πλασκοβίτης, Α. Μπάνος, Ι. Καπελέρης και η κυρία Χρυσή Χατζή, «ο υπουργός δεν μας είπε ότι οι Γάλλοι του επέβαλλαν να διαχειριστεί την υπόθεση με διακριτικότητα».

Αναφερόμενος σε αυτή την συνεδρίαση ο κ. Μπάρνος είπε « ο κ. Καπελέρης μας είπε ότι από τον έλεγχο που έκανε υπήρξαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή» και πρόσθεσε ότι «εκφράσαμε τις απόψεις μας για το πώς μπορούμε να κινηθούμε και στο τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου μας είπε ότι θα μελετήσει το θέμα και θα μας ενημερώσει». Στην συνέχεια και μετά από αρκετούς μήνες – όπως είπε – ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου τι έχει γίνει με τους καταθέτες της HSBC και ο υπουργός του απάντησε ότι θα δώσει την λίστα στον νέο προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα