ΔΠΘ | Φοιτητής για την συγχώνευση τμημάτων του Πανεπιστημίου

Άποψη φοιτητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την συγχώνευση του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας με το τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αν είναι δυνατόν! Το υπουργείο παιδείας συγχωνεύει το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών!!

Πρόκειται
για μια παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς τα δύο αυτά τμήματα δεν έχουν κανένα κοινό και θεραπεύουν διαφορετικές επιστήμες! Είναι δύο τμήματα μοναδικά στην χώρα!

Το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας είναι το μοναδικό τμήμα του οποίου ο απόφοιτος ανήκει στο ΠΕ02 του ΑΣΕΠ όποια κατεύθυνση και αν επιλέξει ( ή Ιστορία ή Εθνολογία) σε αντίθεση με άλλα τμήματα π.χ. το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Επίσης είναι μία από τις σχολές ιστορίας (οι οποίες είναι ελάχιστες) που λαμβάνουν υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Harvard! Στο τμήμα διδάσκονται οι επιστήμες της Ιστορίας , της Αρχαιολογίας, της Λαογραφίας καθώς και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Από την άλλη , το τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών είναι και αυτό μοναδικό στην Ελλάδα καθώς οι φοιτητές αυτού του τμήματος έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτό που λέν οι Άγγλοι Area Studies !!!

Η συγχώνευση αυτών των τμημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα: την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων από τους απόφοιτους και των δύο σχολών , το πτυχίο θα είναι ενιαίο - και πως μπορεί δύο επιστημονικά ανόμοιες σχολές να έχουν κοινό πτυχίο (;) το οποίο θα καθιστά τους κατόχους του επαγγελματικά ανίκανους ;!

Σαν φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας καλώ την Ακαδημαϊκή κοινότητα να πάρει θέση καθώς (μιλώ εκ μέρος της σχολής στην οποία φοιτώ) θίγεται μία τόσο σοβαρή επιστήμη , η επιστήμη που έχει αναδείξει την ίδια μας την χώρα!!!

Οι φοιτητές του τμήματος , οι μη πολιτικοποιημένοι φοιτητές του τμήματος δεν πρόκειται να αφήσουμε το μέλλον της σχολής μας στα χέρια ανθρώπων που πράττουν χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες!!! Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις και έχουμε κοινοποιήσει τις θέσεις μας τόσο στο Δ.Σ. της Σχολής όσο και σε ολόκληρο το Δ.Π.Θ. και ακολουθούν όλα όσα θα κρίνουμε απαραίτητα για να σώσουμε την σχολή μας. Βεβαίως πρέπει να αναφερθεί ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα , Σύγκλητος και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου τάσσονται υπέρ μας.!
[via]
Keywords
Τυχαία Θέματα