Σε καθοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταμάτησε να «παίζει» η μουσική στις αγορές; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική, ωστόσο η απόφαση της Fed να περιορίσει την αγορά ομολόγων και η διακοπή της ίδια διαδικασίας από την Ιαπωνική κεντρική Τράπεζα θέτουν νέα δεδομένα στις αγορές.

Τα όπλα της ρευστότητας περιορίζονται και τώρα τα χρηματιστήρια θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, δίχως την τεράστια μόχλευση.

Με αρκετούς

ξένους επενδυτές στην σύνθεση της, η Αθήνα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη και ακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, με ηπιότερους ρυθμούς.

Η ελληνική αγορά θα «φρενάρει» μέχρι να σταθμίσουν την νέα εικόνα των αγορών οι διαχειριστές, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονείται η διαφορετική εικόνα όλης της χώρας.

Επί τρία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται εντός μνημονίου και τώρα που αρχίζει να βρίσκει ένα μικρό διέξοδο, πέφτει πάνω στην διεθνή αλλαγή της πολιτικής ρευστότητας στις αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική αγορά, όπως και η ελληνική οικονομία ξεκινά από την διαφορετική εκκίνησης, ακριβώς όπως συνέβη και το 2008, όταν εν μέσω κρίσης η Ελλάδα αποτελούσε καταφύγιο.

Με πτώση 1,97% διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης στις 1058 μονάδες, αμέσως μόλις άλλαξε το πρόσημο στην Coca- cola. Ενώ ο Ftsease έχασε το όριο των 360 μονάδων χάνοντας 2,37%.

Αντίβαρο στην πτώση η άνοδο της μετοχής της Coca- cola με Με βουτιά 7% η Εθνική η μετοχή της οποίας θα μείνει εκτός διαπραγμάτευσης για τέσσερις ημέρες, όπως μετέδιδε από χθες το newmoney.gr.

Πτώση 9,76% για το δικαίωμα της Alpha Bank στα 1,13 ευρώ και πτώση 1,75% για την μετοχή – η οποία συνεχίζει να επιδεικνύει σταθερότητα δεδομένων των συνθηκών.

Πάνω από 5% η πτώση στην Τράπεζα Πειραιώς. Σειρά ρευστοποιήσεων με πτώση 4% σε Βιοχάλκο και Jumbo. Άνω του 2% οι απώλειες σε Εχαε, Ιντραλοτ, Μέτκα, Μοτορ οϊλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα