Σοκ στο Λονδίνο από την άγρια δολοφονία του στρατιώτη

«Σοκ και τρόμο» έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία στρατιώτη, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Δύο νεαροί άντρες επιτέθηκαν με σκληρότητα σε έναν άτυχο άνδρα, ενώ στη συνέχεια πυροβολήθηκαν από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), φωτογραφίζοντας εξτρεμιστές μουσουλμάνους πίσω από την ενέργεια. Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε την πράξη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ σήμερα έγιναν δύο συλλήψεις.

Οι

δολοφόνοι επιτέθηκαν στον άνδρα με μαχαίρια και ματσέτες και τον κατακρεούργησαν, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αποκεφαλισμό του θύματος, το οποίο φέρεται να είναι στρατιώτης. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την εσπευσμένη επιστροφή του Κάμερον από το Παρίσι, ενώ ήδη συνεδριάζει η Επιτροπή Εθνική Ασφάλειας (Cobra), η οποία συγκαλείται μόνο σε περιστάσεις που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο νεαρούς οι οποίοι επιτέθηκαν στον άνδρα κραδαίνοντας μαχαίρια και ένα όπλο και ζητούσαν από τους υπόλοιπους να τους βγάλουν φωτογραφία, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος μαχαίρια, ένα πιστόλι και μία ματσέτα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, ενώ οι δύο δράστες δέχθηκαν πολλά πυρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο λίγο μετά τη δολοφονία έξω από στρατόπεδο φαίνεται ένας άνδρας αφροαμερικάνικης καταγωγής με τα χέρια του καλυμμένα στο αίμα και κρατώντας μαχαίρια να λέει: «Λυπάμαι που έπρεπε οι γυναίκες να το δουν αυτό σήμερα, αλλά στις χώρες μας οι γυναίκες βλέπουν τέτοια κάθε μέρα. Οι κυβερνήσεις σας δεν ενδιαφέρονται για εσάς. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμάμε».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καταδίκασε τη βάρβαρη ενέργεια και τόνισε: «Είμαστε όπως εννοείται συγκλονισμένοι. Οι δύο άνθρωποι που επιτέθηκαν τραυματίστηκαν από την αστυνομία. Μια σύνοδος πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Συγκεντρώνουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας στη Βρετανία θα διαθέσουν όλα τα απαραίτητα μέσα». Την αλληλεγγύη του προς τη Βρετανία εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα