Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοφίλου

Ποινή κάθειρξης 25 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τον Τάσο Θεοφίλου, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Αντιθέτως τα μέλη του δικαστηρίου τον έκριναν αθώο για το αδίκημα της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ακόμη, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της απλής ληστείας, αν και με την απόφαση τους ξεκαθαρίζουν ότι καμία από τις παραπάνω πράξεις για τις οποίες ο Τάσος Θεοφίλου

κρίθηκε ένοχος δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον Τ. Θεοφίλου 16 έτη για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και 15 έτη για τη ληστεία.

Τελικώς η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ήταν 25 έτη κατά συγχώνευση. Η απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλει στον κατηγορούμενο κάθειρξη 25 ετών παρά το γεγονός ότι τον έκρινε αθώο για συμμετοχή στους «Πυρήνες», προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του, οι οποίοι επισήμαναν πως η ποινή που τελικώς επιβλήθηκε στον Θεοφίλου είναι σαν οι δικαστές να ήθελαν να τον καταδικάσουν και για τρομοκρατία.

The post Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοφίλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα