Πώς να περάσεις χωρίς καθόλου διάβασμα | Η απλή μέθοδος της επίκλησης στον καλό φοιτητή

Και ναι λοιπόν, η εξεταστική για άλλη μια φορά μας χτυπά την πόρτα. Καλά coolaρε... μην αλλάζεις 10 χρώματα μόνο και μόνο στο άκουσμα της. Μπορείς αν θέλεις να περάσεις χωρίς να διαβάσεις ούτε λεπτό, κυρίως αν είσαι σε θεωρητικό τμήμα... τώρα αν πάλι είσαι σε καμιά Ιατρική τον σταυρό σου όσο προλαβαίνεις και καλό Σεπτέμβρη.

Πρώτα από όλα, αν δε θες να διαβάσεις στην εξεταστική περίοδο προσπάθησε να πηγαίνεις σε όλα τα μαθήματα όσο μπορείς και όχι μόνο να πηγαίνεις αλλά να συμμετέχεις κιόλας, σήκωσε το χέρι, πες τη γνώμη σου,

"μάλωσε" με τον καθηγητή και τους συμφοιτητές σου. Θα εκπλαγείς το πόσα θα θυμάσαι αν πέσει μια ερώτηση από τα μαθήματα που καιγόσουν να περάσει η άποψή σου.

Από εκεί και ύστερα κοίτα να τα έχεις καλά με όλους, ξέχνα τους εγωισμούς και το υφάκι. Αν θες να περάσεις, χρειάζεσαι την βοήθειά των συμφοιτητών σου, κυρίως αυτών που ξεζουμίζουν το βιβλίο και τις σημειώσεις.

Την ημέρα της εξέτασης λοιπόν, πήγαινε στο πανεπιστήμιό σου πιο νωρίς... 1 ή 1μιση ωρίτσα δε βλάπτει και έλεος πια, αμέσως να σκεφτείς τον ύπνο, χάσ'τον και μια φορά δε θα πάθεις τίποτα, ίσα ίσα που θα περάσεις και ένα μάθημα. Πήγαινε στο φουαγιέ, στο κυλικείο, στις τουαλέτες όπου είναι τέλος πάντων αυτός που ξέρεις ότι έχει διαβάσει και εδώ θα σου χρησιμεύσει η καλή σχέση που θα έχεις με τον συμφοιτητή σου. Ζήτα του να σου πει τα βασικά σημεία του μαθήματος. Τα πιο SoS....τις Sosάρες, ό,τι θεωρεί ότι θα πέσει σίγουρα, μην τον κουράζεις και μην το απαιτήσεις, θα φας πόρτα. Συνοπτικά πράγματα... να είσαι σίγουρος ότι θα σου πει τα 3 αν όχι 4 από τα 5 θέματα που θα πέσουν. Αν σε διευκολύνει γράψ’ τα κάπου για να κάνεις και καμιά ανάγνωση... Όσα περισσότερα μαζέψεις τόσο το καλύτερο.

Την ώρα της εξέτασης θα δεις ότι θα έχουν πέσει τα θέματα που συζήτησες πριν λίγο. Κρατήσου βρε παιδί μου...αμέσως να πανηγυρίσεις. Θυμήσου, τα έχεις συνοπτικά. Τώρα είναι η ώρα για να κάνεις και καμιά δουλεία. Βάλε σάλτσες... πασάλειψέ τα όλα. Μην ανησυχείς δε θα τα πλύνεις εσύ. Θυμήσου την ώρα που μαλώνατε για αυτό το θέμα την ώρα της παράδοσης, θα σου ΄ρθουν πολλά. Όταν τελειώσεις το γραπτό, θα συνειδητοποιήσεις ότι τελικά όντως μπορεί να περάσεις. Μη θες και πολλά ένα 6,7 το πολύ. Μετά κέρνα και κανέναν καφέ σε αυτόν που στα είπε... και ένα ευχαριστώ δε βλάπτει. Εξάλλου θυμήσου ότι τον χρειαζόμαστε και για τα υπόλοιπα μαθήματα... Άντε και καλή επιτυχία! Δοκιμασμένο εεε!

Θοδωρής Χρυσομαλλίδης

Keywords
Αναζητήσεις
πως να διαβασω αοθ, πως να γραψω καλα στο αοθ
Τυχαία Θέματα