Βαρτζόπουλος προς Φούχτελ: «Δεν πρόκειται να περάσει απο την Βουλή νέο μνημόνιο»

Δυο σημαντικές συναντήσεις είχε ο επικεφαλής του Γερμανικού Κοιονοβουλίου Χανς Γιοακιμ Φούχτελ χθες στην Αθήνα. Το πρώτο ραντεβού ήταν «μυστικό» και ο τόπος συνάντησης ήταν το γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσης.

Ο γγ Δημήτρης Βαρτζοπουλος ενημέρωσε τον κ. Φούχτελ για την πορεία του προγράμματος ξεκαθαρίζοντας πως οτιδήποτε έχει την μορφή νέων μέτρων είτε αυτό λέγεται μνημόνιο

ή νέο πακέτο βοήθειας δεν πρόκειται να περάσει απο την Βουλή. Στη συνέχεια, κλιμάκιο της αντιπροσωπεία βουλευτών του Γερμανικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον υφυπουργό συναντήθηκε στην Βουλή με την Ελληνογερμανική Ομάδα Φιλίας των Ελλήνων.

Ο πρόεδρός της Ομάδας Φιλίας, βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς των δύο χωρών, ζήτησε την θετική συμβολή τους στην αντιμετώπιση του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης να πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία των σύγχρονων κρατών.

«Η Ελληνίδα και ο Έλληνας δικαιούνται τον σεβασμό όλων όσοι πιστεύουν πραγματικά στις ιδέες της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας, τις ιδέες δηλαδή που θα πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Στη διάρκειας 2,5 ωρών συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και τα μακροοικονομικά θέματα της Ευρωζώνης, ενώ συζητήθηκε οι προοπτικές στενότερης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών – μελών της Ε.Ε.

Α.Κ

The post Βαρτζόπουλος προς Φούχτελ: «Δεν πρόκειται να περάσει απο την Βουλή νέο μνημόνιο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα