Πούτιν: Το δημοψήφισμα της Κριμαίας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ή υπεκφυγής

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Κριμαία διεξήχθη με πλήρη συμφωνία των δημοκρατικών αρχών αλλά και του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, κατά το οποίο περισσότερο από το

82% των κατοίκων της Κριμαίας προσήλθε στα εκλογικά κέντρα και πάνω από 96% τάχθηκε υπέρ της επανένταξης της χερσονήσου στην Ρωσική Ομοσπονδία, δεν αφήνουν περιθώρια για υπεκφυγές.

Υπογράφοντας παράλληλα διάταγμα για την αποδοχή της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης, μιλώντας για «ανεύθυνη» στάση της στην Ουκρανία και κατηγορώντας την για υποκρισία, αναφερόμενος σε στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, με τελευταία εκείνη στη Λιβύη ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

«Μας κατηγορούν ότι κινηθήκαμε έξω από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Είναι καλό που θυμούνται ότι υπάρχει – κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η Ρωσία από τη Δύση. Οι δυτικοί, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ασκούν βία κατά κυρίαρχων κρατών, αγνοούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, φτιάχνουν και διαλύουν συμμαχίες, σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα σαφές στίγμα ψυχροπολεμικού κλίματος.

Η Ρωσία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν στέκεται εχθρικά απέναντι στη γειτονική της χώρα, ενώ ευχαρίστησε την Κίνα για την «υποστήριξή της», κατέληξε ο κ. Πούτιν.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Πούτιν: Το δημοψήφισμα της Κριμαίας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ή υπεκφυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα