Ποινική δίωξη του Μιχάλη Λιάπη για την υπόθεση Καρούζου

Την ποινική δίωξη του Μιχάλη Λιάπη για ψευδή κατάθεση ζητάει ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, τον οποίο είχε μηνύσει ο πρώην υπουργός μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση Καρούζου.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες του κ. Λιβανού και του κατασκευαστή Γιώργου Ζωγραφάκη, οι οποίοι ήταν συνεργάτες του Γιάννη Καρούζου, για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα χρημάτων» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων του Ομίλου Καρούζου.

Οι καταγγελίες αφορούσαν ένα σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής την περίοδο 2005-2008.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι συναλλαγές είχαν ως στόχο να καλύψουν μαύρο χρήμα που ξεπερνούσε τα 10 δισ. ευρώ, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκησαν τα ονόματα των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Γιώργου Βουλγαράκη, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση διαψεύδοντας την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου Ρεββέκα Σκαφτούρα κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων μεγάλων ποσών.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Ποινική δίωξη του Μιχάλη Λιάπη για την υπόθεση Καρούζου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα