Κομματα αποκομματα ποταμια φουσκες και ελιεσ!

14:16 18/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Τελικά εμείς οι Έλληνες έχουμε πολύ χιούμορ, και μάλιστα πολιτικό χιούμορ. Τι πάει να πει φτώχεια ανεργία, εξαθλίωση. Ότι και να συμβαίνει η «πολιτική», είναι στη ζωή μας. Μπορεί να...
βρίζουμε να φωνάζουμε, αλλά εμείς το χαβά μας. Δεν γνωρίζω εάν λαός άλλης χώρας ασχολείται τόσο έντονα με την πολιτική και τους πολιτικούς και αν υπάρχουν τόσα πολλά κόμματα και αποκόμματα!!!

Αφορμή μου έδωσε να ασχοληθώ με το θέμα η χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου που είχε θέμα: Το ΠΑΣΟΚ
η ΔΗΜΑΡ η ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Βέβαια δεν ήταν μόνο η εκπομπή. Όλες οι πρωινές, μεσημβρινές, απογευματινές εκπομπές, (ραδιόφωνο-τηλεόραση) έχουν εθιστεί στον πολιτικό λόγο και τους πολιτικούς, που είναι αδύνατον να αποφύγεις πολιτικές συζητήσεις. Εάν γυρίσεις 20-40 μέρες πίσω σε μια εκπομπή με πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε σημερινές εκπομπές και το κάνεις «λούπα» με τα ίδια πρόσωπα, θα δεις μια επανάληψη άνευ ουσίας.

Παιδιά των ΜΜΕ υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της αισιοδοξίας και του μόχθου! Η «ζωή»δεν είναι μόνο πολιτική. Με τόσες «μπούρδες» που τους σερβίρετε καθημερινά-όχι όλοι-πολιτικοί και δημοσιογράφοι, δίκαια οι Έλληνες όχι μόνο αναφωνούν τα διάφορα κοσμητικά επίθετα, αλλά επιβιώνουν με ψυχοφάρμακα(!).

Προσωπικά σε άλλες χώρες δεν έχω δει τόσες πολλές πολιτικές συζητήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, πέρα από τα καθαρά ειδησεογραφικά δίκτυα, και όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο. Χωρίς υπερβολή ένα 30% του τηλεοπτικού χρόνου των καναλιών ίσως και πάρα πάνω αφιερώνετε στους πολιτικούς. Ούτε καλλιτέχνες τέτοια τύχη. Με αφορμή λοιπόν την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, και τη δημιουργία των δύο πολυσυζητημένων κομμάτων που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, αφιέρωσα μερικές ώρες, σε μια έρευνα, για να δω πόσα κόμματα, και τι τάσεις υπάρχουν στην Ελλάδα. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι πέρα από την πληθώρα των κομμάτων οι Έλληνες διαθέτουν κομματικές ονομασίες με χιούμορ που σπάνε……. κόκαλα. Πάνω σε αυτό το χιούμορ πρέπει να κινήθηκαν και τα δύο νέα…….. «ΕΛΙΑ» και «ΠΟΤΆΜΙ».

Ο Σ. Θεοδωράκης όταν διαπίστωσε ότι φύτρωσε η Ελιά, για να καρποφορήσει έπρεπε να έχει νερό και αποφάσισε με τους «συνεργάτες» του να κάνει το ποτάμι. Τι και αν μίλησαν χθες για «τηλεοπτικό κόμμα» και άλλοι για «διαδικτυακό κόμμα». Ελιά και ποτάμι έχουν σαν συστατικό το ίδιο υλικό. Υπάρχουν στο «χώμα». Σε αυτά τα κόμματα πρέπει να προσθέσουμε και αυτά που ήδη υπάρχουν η έγιναν για τις ευρωεκλογές.

Πριν από την ΕΛΙΑ και το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχουν και άλλα που έχουν πάρει μέρος σε εκλογές η όχι, όπως: Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, ΠΑΝ.ΚΙ, Κίνηση 5 Αστέρων, ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ, Κόμμα πειρατών Ελλάδας, Ουράνιο τόξο, Σχέδιο Β΄, ΠΑΕΚΕ(παναγροτικό εργατικό κίνημα Ελλάδας), Περίκαυτος Ελλάδα(Ζουράρις), Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, και άλλα. Ακόμα υπήρχε και κόμμα «Τυραννοκτόνοι» που δεν ενέκρινε ο Άρειος Πάγος.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 32 που πήραν μέρος στις προηγούμενες εκλογές Μαΐου του 2012 καταλαβαίνετε τι σημαίνει. Για την ΕΛΙΑ και το ΠΟΤΆΜΙ ειδικά έκανα μια έρευνα, αφού από ΕΛΙΑ έχουμε πολλές ποικιλίες και από ποτάμια δεν πάμε πίσω. Βρήκα λοιπόν ότι ανάλογα με την ελιά η παραγωγή λαδιού «ψήφων» αρχίζει από 2 έως 22%, ανάλογα με την ελιά και την εποχή. Ποια ελιά θα κάτσει στην «πολιτική» αυτό είναι άλλο θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Ελληνικά ποτάμια, που έχουν μήκος από 230 χιλιόμετρα μέχρι κάποιες εκατοντάδες μέτρα ξεροπόταμα. Πιο μήκος και τι «πολιτικό» ποτάμι θα επιλέξει ο ψηφοφόρος είναι δικό του θέμα. Εμείς θα παραθέσουμε και τις δυο εκδοχές για τους ψηφοφόρους, μεταφορικά πάντα βέβαια και με το ανάλογο χιούμορ αφού μόνο αυτό μας έμεινε.
Ποικιλίες «ελιάς»:

Η Ματσολιά ή Μαστοειδής λέγεται και αθηνολιά μουρτολιά και τσουνάτη. «Ανθίζει τέλος Μαΐου».Η Μαυρελιά λέγεται και μεθωνιά και μουρατολιά. Οι άλλες πιο διαδεδομένες ποικιλίες στην Ελλάδα είναι οι εξής:
Αδραμυτιανή, Αθηνολιά, Αμφισας, Αράχωβας, Ασπρολιά, Δαφνολιά, Δαφνομηλιά, Θρουμπολιά, Θιακό, Κερκυραϊκή Λιανολιά, Κορωνέικη, Κοθρέικη, Κολοβή, Κουτσουρελιά, Λαδολιά Μεγαρων, Λαδολιά Μαρονείας, Λιανιλιά ή Κρανεομορφη, Λιανολιά, Μακρολιά Τριγλίας, Μανακολιά, Μανακιλιά, Ματσολιά, Μαυρολία, Μανάκι ή Μανολιά, Μουρτολιά, Μεγαρείτικη, Πατρινολιά, Σαμοθράκης, Σαλωνιτική, Στραβομύτα, Τσουνάτη, Χονδρολιά, Χουρμαδολιά.

Τώρα πάμε στα ποτάμια:

Ποτάμια παραπόταμοι. Πιο ποτάμι θα διαλέξει ο Έλληνας για να κάνει το κέφι του και την εκδρομή του με το «σακίδιο» στον Ώμο του Σ. Θεοδοράκη, θα φανεί από τη διαδρομή και το μήκος του ποταμού η παραπόταμους που θα ακολουθήσει, και τη συντροφιά του:

-Αλιάκμονας. Ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Διαθέτει 33 είδη ψαριών, και 215 είδη πουλιών, · Ο Αχελώος (220 χλμ.)..
· 7. Πηνειός. Λάρισα (205 χλμ). · Ο Έβρος( 204 χλμ). · Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας. · Στρυμόνας. Είναι ποταμός της Βαλκανικής Χερσονήσου με συνολικό μήκος 392 χιλιόμετρα, από τα οποία 274 βρίσκονται σε βουλγαρικό έδαφος και 118 σε ελληνικό. · Ο Θύαμις ή Καλαμάς είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ηπείρου και ο έβδομος μεγαλύτερος της Ελλάδας
· Αλφειός. Συμβάλλει στη δημιουργία των λιμνοθαλασσών Καϊάφα · Άραχθος. Είναι ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας. Έχει μήκος 110 χιλιόμετρα.
· Ο Ενιπέας. Είναι ποταμός της Πιερίας, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. · Ευρώτας. Είναι ποταμός της Πελοποννήσου. Πηγάζει από το αρκαδικό οροπέδιο, νότια της Μαντινείας, κοντά στη Μεγαλόπολη και διερχόμενος μεταξύ των οροσειρών Ταϋγέτου και Πάρνωνα εισέρχεται στη Λακωνία. · Ο Λούρος είναι ποταμός της Ηπείρου με συνολικό μήκος 80 χλμ · Ο Ασωπός είναι ποταμός που διατρέχει τα σύνορα των Νομών Βοιωτίας και Αττικής. · Ο Σπερχειός είναι ποταμός της Στερεάς Ελλάδας, που παλαιότερα ονομαζόταν Αλαμάνα.

Κυριότεροι παραπόταμοι είναι ο Ρουστανίτης και η Βίστριτσα,ØΣπερχειός που είναι δεξιοί παραπόταμοι, όπως και οι μικρότεροι Μαυρονέρι Φθιώτιδας, Γοργοπόταμος και ο φθιωτικός Ασωπός. · Μέγδοβας Μέγδοβας ή Ταυρωπός είναι ποταμός που ρέει στους νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά στο δυτικό τμήμα του νομού Καρδίτσας και έχει μήκος 78 περίπου χιλιόμετρα.

· Αξιός Ο Αξιός ή Βαρδάρης είναι ο μεγαλύτερος ποταμός που διασχίζει τη Μακεδονία · Ο Αώος, είναι ποταμός της Ηπείρου με συνολικό μήκος 260 m.
· Γαλλικός Ο Γαλλικός ποταμός, ο αρχαίος Εχέδωρος, είναι ποταμός της Κεντρικής Μακεδονίας. · Ο Λάδωνας είναι ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Λάδωνα Αλφειού. · Ο Μόρνος είναι ποταμός της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. -Ο Πηνειός είναι ποταμός της Πελοποννήσου, συνολικό μήκος 70 χλμ.

Αφού λοιπόν οι ψηφοφόροι δεν ικανοποιηθούν από παραγωγή ελιάς και ποτάμια θα έχουν να επιλέξουν από τα 32 κόμματα εάν συμμετέχουν όλα στις ευρωεκλογές είτε αυτόνομα είτε μέσα από υβριδικά μορφώματα. Ο «μπαξές» που λέει και ο λαός μας έχει απ΄όλα. Στους Δελφούς όμως παίζεται το μεγάλο παιχνίδι, που αυτή την εποχή η «Πυθία» βρίσκεται σε «έκσταση» γιατί έχει να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Για τους πολιτικούς τα παραμύθια και την τρόικα. Το βέβαιο είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κρύβονται ότι και να κάνουν προεκλογικά, για όσα έκαναν στον Ελληνικό λαό μαζί με το «Γιωργάκη», αν επιβιώσουν μέχρι τις κάλπες.

Τα κόμματα είναι:

1)Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.),2) Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.),3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), 4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, 5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.), 6) Δημοκρατική Συμμαχία, 7) Κοινωνική Συμφωνία, 8) Ανεξάρτητοι Έλληνες, 9) Δημοκρατική Αριστερά, 10) Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, 11) Οικολόγοι Πράσινοι, 12) Ένωση Κεντρώων, 13) Κόμμα Φιλελευθέρων, 14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, 15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι, 16) ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής), 17) Κίνημα Δεν Πληρώνω, 18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, 19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία, 20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, 21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε., 22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), 23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, 24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, 25) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια, 26) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, 27) Δημιουργία Ξανά, 28) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ., 29) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων), 30) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.), 31) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος). 32)Επίσης, έγινε δεκτή η μεμονωμένη υποψηφιότητα του Αθανάσιου Δασκαλόπουλου στη Β' Αθηνών.

Αγαπητοί φίλοι η ζωή είναι κωμωδία. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και το χιούμορ!
Keywords
κομματα, ποταμια, φουσκες, κομματα, φουσκες, ποταμια, ΛΑΟΣ, νεα δημοκρατια, δημοκρατικη συμμαχια, κοινωνικη συμφωνια, ανεξαρτητοι ελληνες, φιλελεύθερη συμμαχία, χρυση αυγη, δημιουργια ξανα, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, ελια, μμε, ελλαδα, εκλογες, μαΐου, σημαίνει, αραχωβα, χλμ, λαρισα, τροικα, νέα, ΚΚΕ, συριζα, δραση, αντ, εεκ, οακκε, αθηνα, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, δεν πληρωνω, νικος θεμελης, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, κινημα δεν πληρωνω, η ζωη, ξανα, κοινωνια, βεργης, κομμα πειρατων, ενωση κεντρωων, οικολογοι πρασινοι, φιλελεύθερη συμμαχία, τι σημαινει, χωρες, το θεμα, αρειος παγος, αυγη, δημοκρατια, δημοκρατικη αριστερα, θεμα, μμε, τυχη, φτωχεια, αναγεννηση, ανεργια, αξιοπρεπεια, ασωπος, αφορμη, αχελωος, βουνα, βρισκεται, γοργοποταμος, δικτυα, εγινε, εδαφος, υπαρχει, ελια, εποχη, επρεπε, ερευνα, ζωη, ιδια, ιδιο, θεοδωρακης, κινηση, κομμα, κωμωδια, λακωνια, λιτοχωρο, λογο, μαΐου, μακεδονια, μηκος, νερο, νεστος, οακκε, παντα, ουρανιο τοξο, ουρανιο, οικοπεδα, παραμυθια, παμε, πηνειος, σχεδιο, τμημα, τοξο, χατζηνικολαου, χιουμορ, χλμ, χρυση, ψυχραιμια, ωρες, ειδη, εκδρομη, εκπομπες, ελληνικα, ενωση, φιλοι, υβριδικα, παιχνιδι, σημαίνει, υλικο
Αναζητήσεις
κομμα ελια
Τυχαία Θέματα