Εννέα παίκτες που "αδικήθηκαν" και έμειναν έξω από τις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν στη EuroLeague

Η ανάδειξη των δύο κορυφαίων πεντάδων της σεζόν στη EuroLeague προκάλεσε πολλές συζητήσεις και κυρίως πολλά παράπονα το πρωί/μεσημέρι της Δευτέρας (13/5). Οπαδοί, μπασκετμπολίστες, δημοσιογράφοι εξέφρασαν τις απορίες και τις διαφωνίες τους, κυρίως όμως οι αθλητές ήταν εκείνοι που έδωσαν τροφή για σχόλια και κυρίως εκείνοι που θεώρησαν ότι είτε οι ίδιοι, είτε κάποιοι συναθλητές τους άξιζαν να βρίσκονται στους καλύτερους της περιόδου.

1η πεντάδα - 2η πεντάδα Φακούντο Καμπάσο - Λορέντζο Μπράουν Μάικ Τζέιμς
- Κώστας Σλούκας Κέντρικ Ναν - Γουέιντ Μπάλντουιν Νάιτζελ Χέιζ - Μάριο Χεζόνια Ματίας Λεσόρ - Έντι Ταβάρες

Ποιοι, όμως, είναι εκείνοι που μπορούν να θεωρούν ότι αδικήθηκαν; Ποιοι άξιζαν να βρεθούν είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα; Ας δούμε μερικά ονόματα, έχοντας στο μυαλό μας ότι εκτός από τον μαραθώνιο της κανονικής περιόδου, μεγάλη αξία είχε και η πορεία των ομάδων στα playoffs. Εκεί όπου οι Λορέντζο Μπράουν - Γουέιντ Μπάλντουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό έφτασαν μέχρι το Game 5.

Μάρκους Χάουαρντ (Μπασκόνια): Ο πρώτος σκόρερ της regular season με 19.5 πόντους (48% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο). Έπαιζε μόλις 23 λεπτά, δεν έχασε ματς, "πλήρωσε" το γεγονός ότι εκτός από το σκοράρισμα δεν βοηθάει σε άλλους τομείς και φυσικά τη "σκούπα" που δέχθηκαν οι Βάσκοι από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs.

Κίναν Έβανς (Ζάλγκιρις Κάουνας): Τέταρτος σκόρερ στην κανονική περίοδο με 17.3 πόντους (53% στο δίποντο, 44% στο τρίποντο), έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, είχε 2.8 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 1.2 κλεψίματα, είχε 18.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 27:23, δεν έχασε αγώνα. Έμεινς ωστόσο εκτός playoffs και play-in.

Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές): Έκλεισε τη χρονιά με 16.8 πόντους (55% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο), είχε 2.8 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ και 19.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ηγήθηκε της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας του στον β' γύρο, έμεινε όμως και αυτός εκτός playoffs. Γκρινιάζει για το γεγονός ότι δεν χώρεσε έστω στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της περιόδου.

Τόκο Σενγκέλια (Βίρτους Μπολόνια): Εντυπωσιακή χρονιά με 14.5 πόντους (59% στο δίποντο, 79% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 17.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης από τον Γεωργιανό, που έκανε καταπληκτικό comeback στη διοργάνωση. Ο κορυφαίος παίκτης της ιταλικής ομάδας και ένας από τους καλύτερους ψηλούς στη φετινή EuroLeague.

Τσίμα Μονέκε (Μπασκόνια): Από τους πιο αδικημένους της χρονιάς. Έκλεισε την κανονική περίοδο με 14 πόντους (61% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο, 76% στις βολές), 6.7 ριμπάουντ και 18.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ωστόσο τραυματίστηκε στο Play-In με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και δεν αγωνίστηκε στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως το καλύτερο τεσσάρι της σεζόν.

Τζάναν Μούσα (Ρεάλ Μαδρίτης): Ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός σκόρερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, σε 36 αγώνες στη χρονιά έχει 13.2 πόντους (61% στο δίποντο, 42% στο τρίποντο, 83% στις βολές) μαζί με 2.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 14.1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 20:40.

Άλεκ Πίτερς (Ολυμπιακός): Σπουδαία σεζόν με 12.7 πόντους (59% στο δίποντο, 51% στο τρίποντο, 87% στις βολές), 4.7 ριμπάουντ και σχεδόν 14 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 25:16 σε 38 αγώνες. Κάλυψε την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοβ, μπορεί να αισθάνεται ότι άξιζε κάτι περισσότερο, ωστόσο δίκαια έμεινε εκτός δεκάδας.

Σαβόν Σιλντς (Αρμάνι Μιλάνο): Ο πιο συνεπής, all-around και αξιόλογος παίκτης των Ιταλών από τη στιγμή που ο Νικόλα Μίροτιτς δυσκολεύεται να μείνει υγιής στη διάρκεια της περιόδου. 15.7 πόντοι (59% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο, 82% στις βολές), 3.7 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 16.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30:26 σε 29 αγώνες ο Αμερικανός.

Μουστάφα Φαλ (Ολυμπιακός): Ο Γάλλος έχει 34 συμμετοχές και 14 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 22:44. Μεγάλος αριθμός, που εξηγείται από τους 7.5 πόντους με το εκπληκτικό 79% στο δίποντο, από τα 4.6 ριμπάουντ, τις 2.4 ασίστ και το 1.3 μπλοκ που έγραφε ο ψηλός του Ολυμπιακού ανά αγώνα. Πιθανότατα ο πολυτιμότερος παίκτης των ερυθρόλευκων στη χρονιά.

Όλοι αξίζουν το χειροκρότημα, κάποιοι μπορούν να αισθάνονται "ριγμένοι", ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα προκύπτει από την ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν προπονητές, αρχηγοί, media και fans (από 25%). Είναι λογικό να υπάρχουν ανορθογραφίες, είναι λογικό να υπάρχει γκρίνια, είναι λογικό να μην χωρούν όλοι καθώς οι θέσεις είναι μόλις δέκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα