Ποινική δίωξη σε βάρους του Σπυρόπουλου

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος ασκήθηκε κατά του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών εναντίον λογαριασμών της εταιρείας σούπερ μάρκετ, που ανήκει στον αδελφό του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Βέροια,

Χαράλαμπου Αρβανιτίδη. Αυτό εόχε ως συνέπεια η εταιρεία, ενώ χρωστά περίπου 18 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, να χαθούν εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα Ταμεία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία προς τους εισαγγελείς διαφθοράς και η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή έρευνας που διεκπεραιώθηκε άμεσα από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη. Οι εισαγγελείς μάλιστα ζητούν από τον ανακριτή της υπόθεσης να διερευνήσει αν οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν διαπράξει το αδίκημα της ηθική αυτουργίας στην απιστία που καταλογίζουν στον διοικητή του ΙΚΑ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ εκλήθη για εξηγήσεις και στο υπόμνημά του φέρεται να ανέφερε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση με απώτερο στόχο βέβαια να μην κλείσει η εταιρεία και χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζει δε πως οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά. Οι εισαγγελείς όμως φέρονται να διαπιστώνουν πως τα μεγάλα ποσά δεν κατέληξαν σε μισθοδοσία εργαζομένων τελικά. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς που θα καλέσει σε απολογία τον διοικητή του ΙΚΑ.

The post Ποινική δίωξη σε βάρους του Σπυρόπουλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα