ΟΛΠ: 2,55 εκατ. για αναβάθμιση ενεργοβόρων υποσταθμών

Στην έγκριση διενέργειας δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την αναβάθμιση των Υποσταθμών Μέσης Τάσης της Λιμενικής Ζώνης του ΟΛΠ ΑΕ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στην πρόσφατη συνεδρίασή του.
Οι εργασίες που θα γίνουν στους 20 ενεργοβόρους υποσταθμούς θα αφορούν τους χώρους κρουαζιέρας, επιβατηγού ναυτιλίας, σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων (ΟΛΠ και ΣΕΠ), car-terminal, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και δεξαμενές πλοίων, καθώς και όλα τα κτήρια στους σταθμούς επιβατών. Το κόστος των εργασιών αναμένεται

να ανέλθει στα 2.550.000 ευρώ.
Με το έργο αυτό αναμένεται να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω δραστικού περιορισμού των απωλειών. Θα μηδενιστούν οι διακοπές που συμβαίνουν και επιβαρύνουν τον ΟΛΠ και τους πελάτες του. Οι λογαριασμοί ΔΕΗ θα μειωθούν σημαντικά, όπως και το κόστος συντήρησης. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των 20 υποσταθμών. Θα εξασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια στο τεχνικό προσωπικό που συντηρεί και λειτουργεί τους σταθμούς και αξιοποίηση δεξιοτήτων σε σύγχρονες τεχνολογίες.
Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο της αναβάθμισης των πηγών ενέργειας και φωτισμού σε όλο το λιμάνι, οδηγεί σε εξαιρετικά σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας και σε πλήρη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας του περιβάλλοντος, για το οποίο ο ΟΛΠ Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη σημασία, λόγω και της ανακήρυξής του από την ESPO με πιστοποίηση Lloyds ως οικολογικού λιμανιού.

The post ΟΛΠ: 2,55 εκατ. για αναβάθμιση ενεργοβόρων υποσταθμών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα