Βενιζέλος: Γεφυρώνεται το κενό με την τρόικα – Τι συμφώνησαν με τον Αντώνη Σαμαρά

Όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νομοθετική κατοχύρωση για μη άρση πλειστηριασμών για φτωχά και μικρομεσαία νοικοκυριά, όχι ομαδικές απολύσεις αλλά έμφαση σε διαρθρωτικά μέτρα ήταν οι «κόκκινες γραμές» έναντι της τρόικας, που χάραξαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στην έκτακτη σύσκεψη διάρκειας 3,5 ωρών στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών

Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασαν τα σχέδια τους για τις διαρθρωτικές αλλαγές στους τομείς τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος αποχώρησε λίγο μετά τις 15.30 καθώς αυτή την ώρα ταξιδεύει για το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί παραμένουν έως αυτή την ώρα στο Μαξίμου συνεχίζοντας το μίνι υπουργικό συμβούλιο.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ήτοι περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση σε διαρθρωτικές αλλαγές και σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόθεση να διασφαλιστούν και νομοθετικά τα φτωχά και μικρομεσαία νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Είπε ακόμη ότι δεν θα θιγούν εργασιακές σχεσεις (με ομαδικές απολύσεις) για την ώρα.

Για το θέμα των πλειστηριασμών καθησυχαστικό ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δήλωσε πως οι φτωχοί να μη φοβούνται τους πλειστηριασμούς.

«Η απόσταση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού γεφυρώνεται» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Πρέπει επίσης να αναγνωριστεί η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας: Το 2014 εκτός απο το πλεόνασμα που θα έχουμε, ακόμη και με όρους ελλείμματος η χώρα μας θα είναι κάτω από το 3% που είναι το όριο της επιτήρησης».

Ως προς τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, υποστήριξε ότι θα είναι στο πλαίσιο των όσων έχουν υποδείξει οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας σκωπτικά: «Έχω διαβάσει τέρατα γι’ αυτό. Κάποιοι νόμιζαν ότι η επιβάρυνση είναι… επί τοις εκατό και όχι επί τις χιλίοις που ισχύει». Τέλος, ως προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η λύση θα είναι στο πλαίσιο όσων έχει προτείνει η υφυπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά και έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να αποκλείσει απολύσεις.

The post Βενιζέλος: Γεφυρώνεται το κενό με την τρόικα – Τι συμφώνησαν με τον Αντώνη Σαμαρά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα