«Αντίσκηνο» κατά των παρακολουθήσεων διαθέτει ο Μπάρακ Ομπάμα

Όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ταξιδεύει στο εξωτερικό, εκτός από έγγραφα και δώρα για ξένους ηγέτες, η ακολουθία του μεταφέρει στις αποσκευές της ένα αντίσκηνο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των συσκέψεων σε συμμαχικά κράτη, οι βοηθοί του προέδρου στήνουν πάντα την αδιαφανή και εξοπλισμένη με συσκευές ηχητικών παρεμβολών σκηνή σε δωμάτιο κοντά στην προεδρική σουίτα. Οι επικεφαλής της ασφαλείας απαιτούν μάλιστα από μέλη του Κογκρέσου, διπλωμάτες, πολιτικούς και στρατιωτικούς να υιοθετούν τις ίδιες προφυλάξεις σε κάθε τους μετακίνηση στο εξωτερικό.

Παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις

που εμφανίζουν την Ουάσινγκτον να υποκλέπτει τις επικοινωνίες των συμμάχων της, Αμερικανοί εκτιμούν πως οι αξιωματικοί τους υφίστανται την ίδια μεταχείριση από τα συμμαχικά κράτη της Δύσης, ακόμα και από αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ανεξάρτητα από το που βρίσκεσαι, πρέπει να ξέρεις ότι είσαι στόχος παρακολούθησης», λέει ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσλι.

Σε ταξίδι του προέδρου Ομπάμα στη Λατινική Αμερική το 2011, φωτογραφίες έδειχναν τον πρόεδρο να μιλάει από το εσωτερικό του «αντίσκηνου ασφαλείας», ενώ βρισκόταν στη σουίτα του ξενοδοχείου του στο Ρίο ντε Τζάνερο. Σε άλλη φωτογραφία τρεις ημέρες αργότερα στο Ελ Σαλβαδόρ εμφανίζεται να συσκέπτεται με επιτελείς του μέσα στο αντίσκηνο.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, της CIA και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αρνήθηκαν να μιλήσουν με λεπτομέρειες για τα μέτρα ασφαλείας των επικοινωνιών που ισχύουν για τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Παρά ταύτα ορισμένοι δέχθηκαν να εξηγήσουν ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την ενημέρωση των αξιωματούχων για το ότι κάθε τους δήλωση και κίνηση αποτελεί αντικείμενο παρακολούθησης και πως πρέπει να ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα για ίχνη υποκλοπής. Από τη μεριά του ο πρόεδρος Ομπάμα διαθέτει ειδικό κρυπτογραφικό κινητό τηλέφωνο Blackberry.

Πηγή: Καθημερινή

The post «Αντίσκηνο» κατά των παρακολουθήσεων διαθέτει ο Μπάρακ Ομπάμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα