Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στα πλαίσια του εορτασμού της 40ής επετείου από την καταστολή της αντιδικτατορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.μ.μ. από την οδό Πατησίων, με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν αντιπροσωπία της ΠΑΣΠ

η οποία παρέλαβε την αιματοβαμμένη σημαία ενώ κατευθύνεται προς το σημείο συγκέντρωσης.

Η πορεία των φοιτητών αφού πέρασε από την Βασ. Σοφίας έφτασε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και κατευθύνθηκε προς την Σούτσου.

Νωρίτερα εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ έφτασαν στο Πολυτεχνείο μέσω της οδού Στουρνάρη όπου και παρέλαβαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο πέντε σταθμών του Μετρό. Από τις 13:00 κλειστοί είναι οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, ενώ στις 14:30 έκλεισαν και οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Τέλος, με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιούνται τα δρομολόγια και οι στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Η πορεία έφτασε από την Αμερικανική Πρεσβεία με τον αριθμό των διαδηλωτών να αυξάνεται συνεχώς, ενώ ως ένδειξη διαμαρτυρία προχώρησαν στο κάψιμο μίας σημαίας της ναζιστικής Γερμανίας, με τον αγκυλωτό σταυρό, καθώς και μία σημαία του ΝΑΤΟ σημαίας.

Μπλόκο από την ΕΡΤ με σύνθημα «’Εξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ»

Και το ΚΚΕ έδωσε το παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Ρεπορτάζ : Ντόνα Δρούτσα

Σχετικά θέματα:

Έκλεισε ο πύλη του Πολυτεχνείου- Κλειστή η Πατησίων

The post Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα