«Όλη μέρα ιππασία σε δωμάτιο κλειστό»

Η φράση πρωτακούστηκε σε μια παλιά ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο. Περιγράφει όμως με ακρίβεια τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις στα καφενεία και στις τηλεοπτικές εκπομπές των ημερών (δυστυχώς το επίπεδο αντιπαράθεσης ελάχιστα διαφέρει), σχηματίζει κάποιος την εντύπωση πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα, είναι

το περιεχόμενο της υποκλαπείσας συνομιλίας ενός γενικού γραμματέα με έναν υπόδικο βουλευτή που προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του όχι στα Δικαστήρια όχι στη Βουλή αλλά στην τηλεόραση.

Η Ελληνική πολιτική ζωή καλπάζει αμέριμνη μέσα στο κλειστό της δωμάτιο, τη στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης κινείται πραγματικά σε νέες διαστάσεις τις οποίες ούτε ως τηλεθεατές δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε, λόγω της μονοθεματικής δομής των δελτίων και των εκπομπών.

Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στα δυόμιση λεπτά τηλεοπτικού χρόνου που έχει επιλέξει να αποκαλύψει ο υπόδικος βουλευτής και αγνοεί την καταιγίδα των στοιχείων, των ιδεών και των δεδομένων που πραγματικά διαμορφώνουν τις συνθήκες λειτουργίας της δημοκρατίας μας ….

Οι συζητήσεις αντί να «διερευνούν» τα βαθύτερα αίτια και αιτιατά ακόμη και αυτής της υποκλαπείσας συνομιλίας, μετατρέπονται σε αντιπαράθεση μονολόγων όπου ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος απαγγέλει το προεκλογικό του ποίημα αδιαφορώντας για την εγκυρότητα του μηνύματος που εκπέμπει.

Ουδείς εκ των συνομιλητών στα τηλεοπτικά πάνελ, έχει τη γνώση, την πληροφόρηση αλλά και την ικανότητα, να διατυπώσει άποψη για το τι πραγματικά έχει συμβεί στο παρασκήνιο αυτής της ιστορίας. Ουδείς γνωρίζει πραγματικά. Όλοι αφήνουν αχαλίνωτη την φαντασία τους, την παρουσιάζουν σαν απόλυτη θεωρία και την αναγάγουν σε θρησκεία, με μοναδικό στόχο την προσέλκυση ψήφων.

Όλοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το κοινό χωρίς να ενδιαφέρονται για τα προβλήματά του.

«Όλη μέρα ιππασία σε δωμάτιο κλειστό» αλλά τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας βρίσκονται εκτός δωματίου….

The post «Όλη μέρα ιππασία σε δωμάτιο κλειστό» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ολη μερα ιππασια, ολη μερα ιππασια βεγγος
Τυχαία Θέματα