ΟΗΕ: Ομάδα παρατηρητών στην Ουκρανία για τυχόν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ομάδα παρατηρητών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέπτυξε στην Ουκρανία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ερευνήσει τυχόν παραβιάσεις, σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση στελέχους του ΟΗΕ. Στη διερεύνηση αυτή περιλαμβάνεται φυσικά η χερσόνησος της Κριμαίας.

«Ανησυχώ βαθύτατα για την κατάσταση στην Κριμαία, όπου μοιάζει να μην υπάρχει το κράτος του νόμου προς το παρόν, και άρα (σημειώνεται) μια δραστική επιδείνωση όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ιβάν Σιμόνοβιτς,

αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η ομάδα των παρατηρητών που έχει αναπτυχθεί έχει βέβαια εντολή να εξακριβώσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υπόλοιπη Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών και βασανισμών

Μάλιστα, αν και ο Σιμόνοβιτς δεν κατόρθωσε να εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας κατά την διάρκεια της αποστολής του, επεσήμανε ότι έλαβε αξιόπιστες μαρτυρίες για αυθαίρετες κρατήσεις, βασανισμούς, συνεχή εμπόδια για τους δημοσιογράφους και εξαφανίσεις ακτιβιστών στη χερσόνησο.

The post ΟΗΕ: Ομάδα παρατηρητών στην Ουκρανία για τυχόν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα