Διαψεύδει ο Κεγκέρογλου τις μειώσεις σε κατώτατο μισθό και βασικές συντάξεις

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε επικείμενες μειώσεις του κατώτατου βασικού μισθού ή της βασικής σύνταξης, διέψευσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να απαντήσει «αν συζητά με την τρόικα

νέα αντεργατικά μέτρα και αν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτερου μισθού» με τον κ. Κεγκέρογλου να παραδέχεται ότι «πράγματι ορισμένα θέματα από αυτά, είναι στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται».

«Στη δημόσια συζήτηση δεν αρνήθηκα ότι τίθενται τέτοια ζητήματα. Η θέση μας, όμως, είναι ξεκάθαρη και για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για τον κατώτατο μισθό. Σε καμία περίπτωση, μέχρι το 2017, δεν θα υπάρξουν αλλαγές που δεν θα στοχεύουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχτηκε ακόμα ότι «υπάρχουν έμμεσες ή άμεσες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί», προσθέτοντας ότι «για αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τη δράση μας με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να μειωθούν».

«Μέχρι τότε έχουμε συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σε σχέση με τον βασικό μισθό χρόνο. Ελπίζουμε και επιδιώκουμε ότι τότε και οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για να βελτιωθεί ο βασικός μισθός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Διαψεύδει ο Κεγκέρογλου τις μειώσεις σε κατώτατο μισθό και βασικές συντάξεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα