Οι Γάλλοι στις κάλπες γιά ανάδειξη δημάρχων

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Γάλλοι πολίτες γιά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εν μέσω έντονης φημολογίας γιά επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Στον πρώτο γύρο δεξιά και ακροδεξιά κατέγραψαν σημαντική άνοδο, ενώ οι Σοσιαλιστές, το κόμμα του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, παρουσίασαν σημαντική πτώση.

Οι κάλπες, στο πρώτο κρίσιμο πανεθνικό τεστ για τον Ολάντ μετά την ανάδειξή του στην προεδρία, τον Μάιο του 2012, θα ανοίξουν στις 9.00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι και θα κλείσουν μεταξύ 19.00-21.00, ανάλογα

με το μέγεθος του κάθε δήμου.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές θεωρείται αρκετά πιθανό σενάριο να ανακοινωθεί ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Η παραμονή ή μη του Πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό θα εξαρτηθεί από την πορεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) στις μεγάλες πόλεις -Στρασβούργο, Τουλούζη, Σεντ-Ετιέν, Μετς, Καέν και Ρενς.

Στο Παρίσι, που για πρώτη φορά θα αποκτήσει γυναίκα δήμαρχο, θα τεθούν αντιμέτωπες η Σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό και η δεξιά Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ σε μια εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, μετά τη νίκη του στο Ενίν-Μπομόν από τον πρώτο γύρο, ενδέχεται σήμερα να επικρατήσει και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Φρεζί και την Μπεζιέρ.

The post Οι Γάλλοι στις κάλπες γιά ανάδειξη δημάρχων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα