Ο Πούτιν καλεί του ομοφυλόφιλους να έρθουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες

Ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, τον Φεβρουάριο του 2014 είναι οι ομοφυλόφιλοι αθλητές σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, διαβεβαίωσε την διεθνή κοινότητα πως δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός, μπορεί ο καθένας να συμμετέχει ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την φυλή και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

«Θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε οι αθλητές , οι θεατές και οι προσκεκλημένοι να νιώθουν άνετα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, τη φυλή τους και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές, την ώρα που τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι οι ομοφυλόφιλοι αθλητές ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με συλλήψεις, γεγονός που η κυβέρνηση διαψεύδει.

Σημειωτέον πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση της Μόσχας ψήφισε νόμο , σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλεται ποινή σε όσους προωθούν τους ανήλικους σε ένα «μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό»

Όπως ήταν φυσικό, ο νόμος αυτός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και η κυβέρνηση δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και ομοφυλοφιλικών οργανώσεων.

Οι αντιδράσεις αυτές μάλλον στάθηκαν αφορμή για να εξισορροπήσει το κλίμα που κυριαρχούσε,καθώς και να ενισχύσει την εικόνα του εντός και εκτός συνόρων «ποντάροντας» στο Σότσι.

Κατά την διάρκεια των Αγώνων θα γίνει και ο γάμος του με την αγαπημένη του και πρώην γυμνάστρια, Αλίνα Καμπάεβα, για χάρη της οποίας χώρισε την πρώην γυναίκα του Λιουντμίλα, έπειτα από πολλά χρόνια γάμου.

The post Ο Πούτιν καλεί του ομοφυλόφιλους να έρθουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα