Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων για το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την εκδήλωση είναι τα εξής:

- Η ευρωπαϊκή ιθαγένεια ως παράγοντας διαμόρφωσης ταυτότητας.
- Οι ευρωεκλογές του Μαΐου

2014 ως ευκαιρία για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας διαλόγου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 17:30’, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, στην έδρα του (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα).
Την κεντρική ομιλία με θέμα «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και ευρωπαϊκή ταυτότητα» θα εκφωνήσει o Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης Επιστήμης στο ΕΚΠΑ.

Ομιλίες θα εκφωνήσουν επίσης:

- Η Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, με θέμα «Η αγορά των πολιτών: Απασχόληση και δικαιώματα κοινωνικής προστασίας στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ».
- Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή σφαίρα δημόσιου διαλόγου».
- Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, με θέμα «Η θεσμική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές του 2014».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αντώνης Λαμπίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, ο Κώστας Ασκούνης, Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ο Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η είσοδος θα είναι ανοιχτή, ενώ μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

The post Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα