Μίζες «Άτλας» πλακώνουν πολιτικά πρόσωπα!

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο 84χρονος επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου, της εταιρείας «Άτλας» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος που θα κληθεί στο γραφείο του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μάλλη και θα είναι αμφίβολο αν θα αφεθεί ελεύθερος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Αυτό γιατί το όνομά του είναι σε 2-3 δικογραφίες με μίζες τόσο στην Εισαγγελία της Γερμανικής Πόλης Βρέμη, όσο και στην Ελλάδα.

Το όνομά του προέκυψε μάλιστα εδώ και μερικούς μήνες και κάθε άλλο κεραυνός εν αιθρία είναι η αναφορά του ονόματός

του από τον πτέραρχο ε.α. Αντώνη Κάντα, ο οποίος προφυλακίσθηκε μετά την αποκάλυψη της θηριώδους μίζας των 16 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία επιστρέφει στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες και πρωτοβουλία-συμβουλή των δικηγόρων του Γιάννη Ματζουράνη και Ηλία Μπίσια.

Ο Ευσταθίου είναι ένα από τα ονόματα που αποκάλυψε ο Κάντας και ένα από αυτά που οδηγούν κατευθείαν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν και στο κρίσιμο διάστημα του 1997-2001 αλλά και σε άλλα μέσω άλλων δραστηριοτήτων που τώρα ερευνώνται.

Η «ΑΤΛΑΣ» φαίνεται ότι θα πέσει και θα πλακώσει πολιτικά πρόσωπα…

Εκτιμάται ότι συλλήψεις και προφυλακίσεις θα υπάρξουν και μέσα στις γιορτές και πάντως το κουβάρι των αποκαλύψεων θα φτάσει πολύ μακριά καθώς αυτές επιβεβαιώνται και από έρευνες στη Γερμανία,όπου θα απαγγελθούν νέες κατηγορίες και σε Γερμανούς που έδιναν μίζες και σε Έλληνες που έπαιρναν.

Οι αποκαλύψεις θα μπλέξουν άσχημα τουλάχιστον δυο Έλληνες πρώην Υπουργούς Άμυνας, τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου.

Στην περίπτωσή τους η υποκρισία των γερμανικών και ελληνικών αρχών σπάει ρεκόρ.

Πριν πολλά χρόνια στις μίζες για οπλικά συστήματα το περίφημο γερμανικό «ΣΠΗΓΚΕΛ» και η περίφημη γαλλική «Λιμπερασιόν» είχαν εμπλέξει ευθέως τους Άκη και Γιάννο αντίστοιχα.

Τότε οι δυο Έλληνες πολιτικοί είχαν δηλώσει ότι όλα είναι συκοφαντίες και είχαν ανακοινώσει «μηνύσεις -αγωγές» εναντίον των δυο περίφημων εντύπων στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Μετά σύντομο διάστημα ανακοίνωσαν ότι δικαιώθηκαν και τα δυο έντυπα πλήρωσαν αποζημίωση για τις συκοφαντίες με τις οποίες τους ενέπλεξαν σε μίζες, ενώ ήταν άσπιλοι και αμόλυντοι…

Ο μεν Άκης σήμερα έχει και τη δικαστική βούλα του μιζαδόρου, ο δε Γιάννος προσπαθεί να πείσει ότι τα εκατομμύρια της συζύγου στη λίστα Λαγκάρντ είναι… αλλουνού συζύγου χρήματα και ο ίδιος παραμένει ένας «αμόλυντος σοσιαλιστής»…

Πως εμπλέκεται ο Γιάννος τώρα;

Από τις παραγγελίες. Ο Κάντας ήταν μεν για ένα διάστημα 4 μηνών στο Υπουργείο επί Γιάννου αλλά καταθέτει ότι μία μιζαδόρικη παραγγελία έγινε επί των ημερών του με Άκη και πήρε μίζα και μια άλλη ίδια παραγγελία έγινε και επί των ημερών του Γιάννου αλλά δεν γνωρίζει αν και ποιος πήρε αντίστοιχη μίζα…

Εύκολα οι αρχές, αν κάνουν πραγματική έρευνα θα ανακαλύψουν αν στην πρώτη περίπτωση ήταν οι έξυπνοι μιζαδόροι και στη δεύτερη ήταν οι έντιμοι βλάκες που δεν είχαν ανακαλύψει τις μίζες.

Ο πλούτος και η χλιδή του Γιάννου είναι δεδομένα και θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει δήλωση και να ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Τόσα χρόνια τον πληρώναμε ως υπουργό με δημόσιο χρήμα και είναι υποχρέωσή του όχι να βγάζει τώρα το σκασμό αλλά να κάνει δημόσιες γραπτές δηλώσεις για το πως διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα εν όψει αυτών που αποκαλύπτονται από τον Αντ. Κάντα…

Αλήθεια κάποιες δημοσιογραφάρες που ήταν για χρόνια δεξιά και αριστερά χέρια του Άκη και του Γιάννου και ζουν χρόνια κολυμπώντας στη χλιδή δεν έχουν ιδέα για τις θηριώδεις μίζες;

The post Μίζες «Άτλας» πλακώνουν πολιτικά πρόσωπα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα