«Μέχρι να βγω βουλευτής, φυτοζωούσα»

«Βίωσα δύσκολες καταστάσεις και μπορώ να καταλάβω τους άλλους», δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η βουλευτής Β» Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Βαμβακά. Είναι ψυχολόγος και εργάστηκε εθελοντικά σε παιδικούς σταθμούς…

της Νίκαιας, όπου ζει από τα παιδικά της χρόνια. Έπειτα από πολυετή ανεργία βρέθηκε στη Βουλή. Για το λόγο αυτό, είναι η φτωχότερη βουλευτής. Η δήλωση της περιουσιακής
της κατάστασης αποτελείται από ένα… λευκό έντυπο.
«Ξεκίνησα από το Κομμουνιστικό Κόμμα, πέρασα από το ΔΗΚΚΙ και από το 2007 κατέβαινα υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έτρεχα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στο Πνευματικό Κέντρο, στις διαδηλώσεις. Με το λεωφορείο, δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο», αφηγείται.

«Μέχρι να μπω στη Βουλή φυτοζωούσα. Έτρεχα απλήρωτη για τα παιδιά του ειδικού σχολείου κι έκανα διαρκώς ρυθμίσεις στη ΔΕΗ. Ευτυχώς κρατούσα τα πρακτικά των συνεδρίων στο ΔΗΚΚΙ κι έβγαζα ένα μεροκάματο. Πάντα αριστερή ήμουν. Ψήφιζα ΚΚΕ. Αλλά δεν άντεχα τις διαγραφές με την παραμικρή διαφωνία, γι΄αυτό το 2003 πήγα στο ΔΗΚΚΙ», συνεχίζει.

«Ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν ότι ζούσα στην ανέχεια. Ξεπληρώνω ακόμα τους ελάχιστους ανθρώπους που με στήριξαν στο διάστημα της ανεργίας αλλά και στην προεκλογική περίοδο. Αυτοί οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα τα έπαιρναν ποτέ. Επιπλέον πληρώνω και τα έξοδα των κομματικών γραφείων».

Είναι μια από τις λιγότερο γνωστές γυναίκες του Κοινοβουλίου και η ίδια εξηγεί πως δεν θέλει να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό κανάλι. «Δεν είμαστε τηλεοπτικοί σταρ. Δεν μου αρέσει που παρακολουθώ τις επιθέσεις που κάνουν όλοι μαζί στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουν τα κανάλια μπορούμε να πάμε μαζί στους ανθρώπους που υποφέρουν. Σε αυτούς πρέπει να δοθεί ο λόγος».
Keywords
Τυχαία Θέματα