ΠΑΣΟΚ – Σε βαθύ πολιτικό προβληματισμό οι πράσινοι δήμαρχοι

Εκλογική συνέλευση, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, συγκάλεσε πριν από αρκετές ημέρες η Β2 Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Στο πολιτιστικό κέντρο του Μοσχάτου συνευρέθηκαν οι εκλεγέντες αυτοδιοικητικοί με τη στήριξη του κινήματος στις εκλογές του 2010 καθώς και πολλά στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος.

Κεντρικό θέμα συζήτησης και βαθύτερου προβληματισμού

ήταν «οι πολιτικές εξελίξεις και οι αυτοδιοικητικές εκλογές». Αγκάθι αναδεικνύεται το κομματικό χρίσμα και η πολιτική διαχείρισή του σε μια περίοδο κατά την οποία η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ κρίνεται ως έχουσα λίαν αρνητικά αποτελέσματα . Όλοι συνέκλιναν στην άποψη να εμφανιστούν εκλογικά όσο το δυνατόν περισσότερο αποστασιοποιημένοι από την ακολουθούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης και φυσικά ως «μη κομματικοί υποψήφιοι».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι, Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Αλίμου Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης και Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης.

Αίσθηση προκάλεσε η βροντερή απουσία του, δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασσόπουλου, άλλοτε στενού συνεργάτη και φίλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Βαλασσόπουλος δείχνει να μην θέλει να συμμετέχει σε «κομματικά παλαιομοδίτικες τακτικές».

Η δεύτερη απουσία που έκανε επίσης αίσθηση και σχόλια ήταν αυτή της δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου. Οι πληροφορίες επιμένουν πως έχει πολλά ενδοπαραταξιακά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Πολλοί, δε, υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην δημάρχου και μέντορά της, Παντελή Ειρηνάκη, στην επαναδιεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Γ. Σπ. Π.

The post ΠΑΣΟΚ – Σε βαθύ πολιτικό προβληματισμό οι πράσινοι δήμαρχοι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα