Μήνυμα στήριξης στην ΕΚΤ από τη Λανγκαρτ

Μήνυμα πως είναι έτοιμη να στηρίξει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με την με την απεριόριστη αγορά ομολόγων,  προκειμένου να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία  της Ευρώπης, απέστειλε την Κυριακή η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λανγκάρτ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επαίνεσε την Ισπανία και την Ιταλία λέγοντας ότι έχουν ήδη λάβει αρκετά μέτρα, ώστε να ζητήσουν βοήθεια από την υπόλοιπη

ευρωζώνη.
«Αυτό που ανακοίνωσε η ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη είναι μια καθαρή ένδειξη του πλαισίου, στο οποίο θα κινηθεί δυναμικά για τη βελτίωση της κατάστασης στην ευρωζώνη» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ από τη ρωσική πόλη Βλαδιβοστόκ, στο πλαίσιο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού.
«Αίσθησή μας είναι ότι τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Όσον αφορά στο ΔΝΤ, θα είμαστε σε ετοιμότητα να σχεδιάσουμε και να παρακολουθούμε τα τελικά προγράμματα» συμπλήρωσε η Λαγκάρντ.

Ολοκληρώνοντας η κ. Λανγκαρτ έδειξε να συμμερίζεται τις προσπάθειες των χωρών του Νότου για να ξεφύγουν από την παγίδα του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα