Ιδού το πάρτι με τις ΜΚΟ

Την στιγμή που ο ελληνικός λαός λεηλατείται για ακόμα μία φορά και τα ποσοστά της ανεργία συνεχίζουν να καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ, τρία υπουργεία -το Εξωτερικών, το Υγείας και το Πολιτισμού- μοίραζαν τεράστια ποσά σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με μηδενική δραστηριότητα.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως στον φετινό προϋπολογισμό είχαν συμπεριληφθεί 175 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό των ΜΚΟ, τα οποία όμως πάγωσαν με εντολή του πρωθυπουργού.
Μάλιστα

όπως σημειώνει το Βήμα της Κυριακής το χρυσό μετάλλιο στις χρηματοδοτήσεις λαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο Υγείας, επίσης, ως τις 22 Αυγούστου 2012  διέθεσε ποσό 35,8 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αναφέρεται αναλυτικά σε ποιά ΜΚΟ πήγαν τα χρήματα !
Το υπουργείο Πολιτισμού επίσης έδωσε 18,2 εκατ ευρώ, χωρίς σαφή αναφορά πού δόθηκαν τα χρήματα σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς.
Χαρακτηριστικά, τα ποσά που έλαβαν οι ΜΚΟ είναι οι εξής:
Ποσό 600.000 ευρώ έλαβε κοινοπραξία πέντε ΜΚΟ για πρωτοβουλία σχετικά με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Ποσό 3,4 εκατ ευρώ έλαβε το Ευρωπαικό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και 2,6 εκατ ευρώ το Κέντρο Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου από το ΥΠΕΞ. Το πρώτο μάλιστα έλαβε το 2005 ποσό 60.000 ευρώ για να δημιουργήσει παράρτημα στο Ιράν, ενώ το δεύτερο εισέπραξε το 2005 ποσό 50.000 ευρώ για τη δημιουργία ινστιτούτου στην Ακαδημία Επιστημών της Μολδαβίας !

Keywords
Τυχαία Θέματα