«Μη φοβάστε! Ο Πατέρας μας, μας αγαπά», είπε ο πάπας Φραγκίσκος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος πάπας εδώ και 1.300 χρόνια, γιόρτασε επισήμως την παραμονή των Χριστουγέννων με μια μάζα περίπου 10.000 ανθρώπων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ενώ πλήθος άλλων πιστών παρακολουθούσαν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία από γιγαντοοθόνες στην πλατεία του Βατικανού. Σήμερα το μεσημέρι (1100 GMT ), ο ποντίφικας θα παραδώσει το δεύτερό του παπικό μήνυμα « Urbi et Orbi» (προς την πόλη και τον κόσμο ).

Ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα το καλό και το κακό

Συγκεκριμένα,

ο Πάπας Φραγκίσκος ντυμένος απλά με λευκά άμφια, ανέφερε στην ομιλία ο του ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. «Κατά την προσωπική μας ιστορία υπάρχουν δύο φωτεινές και σκοτεινές στιγμές, φώτα και σκιές. Αν αγαπάμε τον Θεό τους αδελφούς και τις αδελφές μας, περπατάμε μέσα στο φως. Αλλά αν η καρδιά μας είναι κλειστή, αν κυριαρχείται από την υπερηφάνεια, την εξαπάτηση, την ιδιοτέλεια, τότε πέφτει το σκοτάδι μέσα μας και γύρω μας », είπε ο ποντίφικας.

Στη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων συμμετείχαν πάνω από 300 Καρδινάλιοι, επίσκοποι και ιερείς, προέτρεψε τους ανθρώπους να μην φοβούνται να φτάσουν κοντά στο Θεό. «Μη φοβάστε! Ο Πατέρας μας, μας αγαπά, μας έδωσε τον Ιησού για να μας καθοδηγήσει στο δρόμο που οδηγεί προς τη γη της επαγγελίας. Ο Ιησούς είναι το φως που φωτίζει το σκοτάδι . Αυτός είναι η ειρήνη μας»,ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Προσκυνητές ήρθαν από όλο τον κόσμο για τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Κάποιοι είπαν ότι πήγαν γιατί αισθάνονται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε φέρει μια πνοή φρέσκου αέρα στην Εκκλησία. «Φέρνει μια νέα εποχή στην Εκκλησία, μια Εκκλησία που εστιάζει πολύ περισσότερο στους φτωχούς και σε ότι είναι λιτό, είναι πιο ζωντανή, μια Εκκλησία που νοιάζεται για όλους στον κόσμο », είπε η Ντολόρες ντι Μπενεντέτο, από την Αργεντινή. Ο Τζαινσίνο Σαμνπέλο, Ιταλός, που δεν έχει παρακολουθήσει πότε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Άγιο Πέτρο, είπε: «Έρχομαι από πολύ μακριά, κυρίως γιατί σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να ακούσω τα λόγια αυτού του πάπα από κοντά και να δω γιατί οι άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι από αυτόν».

The post «Μη φοβάστε! Ο Πατέρας μας, μας αγαπά», είπε ο πάπας Φραγκίσκος (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα