Άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές πήραν οι κάτοικοι της Φουκουσίμα

Άδεια από τις αρχές να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να περάσουν τις γιορτές έλαβαν περίπου 27.000 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην περιοχή της Φουκουσίμα, έπειτα από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου πριν από 2 χρόνια και 9 μήνες.

Μόνο 1.701 άνθρωποι θέλησαν να γυρίσουν στα σπίτια τους για τις γιορτές

Πιο συγκεκριμένα, την άδεια έδωσαν οι αρχές των πόλεων Μιναμισόμα, Ναράχα, Καγαούτσι και Ιτάτε στους κατοίκους διάφορων συνοικιών τους, παρόλο που η παραμονή στις περιοχές αυτές κανονικά

δεν επιτρέπεται στη διάρκεια της νύχτας.

Πολλά από τα σπίτια στις περιοχές αυτές είναι ολοκληρωτικά ή εν μέρει κατεστραμμένα από τον σεισμό και το τσουνάμι και όσα παραμένουν όρθια δεν είναι κατοικήσιμα εξαιτίας του αυξημένου ποσοστού ραδιενέργειας.

Για τις μέρες των γιορτών οι κάτοικοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν, αφού το δηλώσουν στις αρχές, αλλά φαίνεται τελικά πως το εγχείρημα δεν είχε απήχηση. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, έως τις 19 Δεκεμβρίου μόνο 1.701 άνθρωποι (556 νοικοκυριά) είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

The post Άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές πήραν οι κάτοικοι της Φουκουσίμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα