Μας παρέδωσαν

Του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ανεξέλεγκτες διατάσεις λαμβάνει όλο και περισσότερο το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, με τα ελληνικά κόμματα να λειτουργούν ως… λαθραναγνώστες της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Κάθε κομματικός σχηματισμός ερμηνεύει το φαινόμενο μέσα από τις ιδεολογικές αρχές που πρεσβεύει, οπότε και προκύπτουν ισάριθμες ερμηνείες που δεν προσφέρουν τίποτα στους Έλληνες πολίτες, παρά μόνον σύγχυση απόψεων και στείρες αντιπαραθέσεις.
Τα πράγματα όμως είναι πλέον πολύ σοβαρά. Η έκφραση «ξέφραγο αμπέλι» δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος του προβλήματος. Κάπου

εδώ αρχίζει και το γνωστό παιχνίδι παραπληροφόρησης και προπαγάνδας των «μεγάλων» ΜΜΕ. Κοινή εκτίμηση κομμάτων και της πλειονότητας των ΜΜΕ είναι ότι τα «κύματα» λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στη χώρα οφείλονται στους περιφερειακούς πολέμους, που μαίνονται τα τελευταία χρόνια και που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλα κομμάτια των δοκιμαζόμενων πληθυσμών να αναζητούν ασφάλεια σε άλλες χώρες. Μέγα ΨΕΜΑ!
Ας πάρουμε για παράδειγμα την πορεία ενός δυστυχή Αφγανού. Το Αφγανιστάν συνορεύει συνολικά με έξι χώρες. Καμία από αυτές δεν είναι η Ελλάδα. Πρόκειται για το Ιράν, το Πακιστάν, την Κίνα, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν. Η πρώτη απορία είναι γιατί δεν επιλέγει να διαφύγει σε κάποια από αυτές τις χώρες και να παραμείνει σε αυτή. Μια πρώτη απάντηση είναι ότι ίσως δεν τον ευνοεί το… κλίμα. Οπότε προτιμά να διασχίσει ολόκληρο το Ιράν και την Τουρκία, για να βρεθεί στην Ομόνοια!
Η αιτιολογία των πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες προέλευσης και πάλι δεν ευσταθεί. Να θυμίσουμε ότι ο σοβιετικο-αφγανικός πόλεμος κράτησε 9 χρόνια (27 Δεκεμβρίου 1979 – 15 Φεβρουαρίου 1989), ωστόσο τότε δεν είχαν προκύψει καραβάνια προσφύγων στην Ελλάδα. Φυσικά ούτε και σήμερα υπάρχουν πρόσφυγες.
Ξεκάθαρες κουβέντες. Όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι, που αφήνουν πίσω τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να γλιτώσουν τον… πόλεμο, αποτελούν μέρος συγκεκριμένου σχεδίου κατάληψης της χώρας, με την Τουρκία και τις ελληνικές κυβερνήσεις να φέρουν τεράστιες ευθύνες. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά, απλά, μας παρέδωσαν. Και το σίγουρο είναι ότι στο ξέσπασμα ούτε ο… θεός Δεν-Διας δεν θα τους σώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα