Μάρντι Κόλινς, ο αντι-Λο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι πίστευαν πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα έκανε την κίνηση για να αποκτήσει Αμερικανό στα guard, μετά τον τραυματισμό του Έισι Λο, δικαιώθηκαν! Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ αντέδρασε αστραπιαία και απέκτησε τον 30χρονο Μάρντι Κόλινς, από την ιταλική Μοντεγκρανάρο, τον οποίο και ανακοίνωσε επίσημα.

Ο… «εκλεκτός», είναι ένας παίκτης με παραστάσεις τόσο από το NBA,

όσο και από την Ευρώπη και αν κρίνουμε από τα στατιστικά του αλλά και κάποιες εμφανίσεις του που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, πρόκειται για έναν παίκτη περισσότερο με ρόλο οργανωτικό και αμυντικό, παρά εκτελεστικό. Πρόκειται για έναν combo guard, ο οποίος έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο στον «1» όσο και στο «2»! Θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τραυματία Έισι Λο μέχρι να επανέλθει στην αγωνιστική δράση (σε περίπου ενάμιση μήνα) αλλά θα παραμείνει στην ομάδα έως το τέλος της χρονιάς.

Λίγα λόγια για το νέο απόκτημα των «ερυθρόλευκων»

Ο γεννημένος στην Φιλαδέλφεια των HΠΑ, Μόντι Κόλινς, αποκτήθηκε από την ιταλική Μοντεγκρανάρο, στην οποία και πήγε το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ντραφτ το 2006 στο ΝΒΑ, όντας 29η επιλογή στον πρώτο γύρο από τους New York Knicks (2006-2008). Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τους Los Angeles Clippers, αλλά ακολούθως υποβιβάστηκε στην Domestic-League του αμερικανικού πρωταθλήματος με την συγκεκριμένη ομάδα. Το 2012 πραγματοποίησε για πρώτη φορά το πέρασμα του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος στην Τουρκία με την Bornova Belediye, ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε μέλος της Maccabi Ashdod (2012-2013). Για ένα μικρό διάστημα έπαιξε μπάσκετ και στην Ουρουγουάη με τους Guaros de Lara.

Πρόκειται για έναν παίκτη που δεν κατάφερε να βρει ρόλο στο ΝΒΑ, αλλά διαθέτει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ (όχι όμως σε επίπεδο Euroleague), κάτι που έψαχνε σε Αμερικανό γκαρντ ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ψηλός (1.98 ύψος), με αθλητικά προσόντα, όντας δυνατός και αλτικός. Καλός αμυντικός, προσφέροντας και στο κομμάτι των ριμπάουντ. Ικανός πασέρ που βλέπει γήπεδο, όντας ένας γκαρντ που θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια του ώστε να είναι αποτελεσματικός. Στην επίθεση αρέσκεται να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι με μπασίματα και διεισδύσεις (καρφώνει), όντας επίσης ικανότατος στα πικ-εν-ρολ. Στα νεανικά του χρόνια ήταν εξαιρετικά γρήγορος, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει χάσει μέρος της εκρηκτικότητας του, δίχως αυτό να σημαίνει πως πλέον δεν διαθέτει γρήγορα πόδια. Από μακρινό σουτ και βολές λίγα πράγματα, όντας στοιχεία στα οποία παρουσιάζει αδυναμία. Στην Αθήνα θα βρίσκεται το απόγευμα (18.15) της Πρωτοχρονιάς μέσω Ρώμης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Mardy Collins ως το τέλος της σεζόν»

Who is who

Hμ. Γεν.: 4/8/1984

Τοπ. Γεν.: Philadelphia (USA)

Ύψος: 1.98

Πρ. Ομάδες: Temple University, New York Knicks (2006-08), Los Angeles Clippers (2008-10), Bornova Belediye (2011), Jiangsu Dragons (2011), Los Angeles D-Fenders (2011-12), Maccabi Ashdod (2012-13), Guaros de Lara (2013), Sutor Montegranaro (2013),

Διακρίσεις: Επιλέχθηκε στο νούμερο 29 του ντραφτ το 2006 από τους Νιου Γιορκ Νικς.

Να σημειωθεί επίσης, πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ιδιόμορφο χαρακτήρα με τσαμπουκά και νεύρα αν κρίνουμε από… τις «μάπες» που αντάλλαξα με τον Καρμέλο Άντονυ!

The post Μάρντι Κόλινς, ο αντι-Λο! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα