Κύπρος: Πρώτα από την τρόικα ο προϋπολογισμός

Την έγκριση της τρόικας θα πρέπει να λάβει πρώτα ο κυπριακός προϋπολογισμός για το 2013 και μετά θα κατατεθεί προς έγκριση στην Κυπριακή Βουλή, σύμφωνα με το δημοσιονομικό σκέλος του μνημονίου, το οποίο δημοσίευσε ο διαδικτυακός ιστότοπος Stockwatch.

Το απόρρητο έγγραφο ξεκαθαρίζει ότι ο προϋπολογισμός

που θα σταλεί στην τρόικα θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα ύψους €360 εκ., ώστε το έλλειμμα να μειωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ από 4,5% που θα πρέπει να είναι το 2012.

«Ο νόμος για τον προϋπολογισμό του 2013 θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα για εξέταση πριν την κατάθεση του στην βουλή (και να υιοθετηθεί πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης της χρηματοοικονομικής βοήθειας)», αναφέρει το επίσημο έγγραφο, τη στιγμή όμως που επισήμως δεν έχει δημοσιευθεί ο προϋπολογισμός του 2013 από την κυπριακή κυβέρνηση.

Τα μέτρα που περιέχει το έγγραφο αποσκοπούν στη μείωση του κρατικού μισθολογίου κατά 15% και στις περικοπές των κοινωνικών παροχών κατά 10%.

Η συγκέντρωση στις περικοπές των μισθών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκαλούν ήδη αντιδράσεις, και αναμένεται να αντιπροταθεί από την κυβέρνηση η μείωση των μισθών κατά μικρότερο ποσοστό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με πληροφορίες από : StockWatch.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα