Οι θετικές αλλαγές Σταϊκούρα στις νέες συντάξεις

«Φρένο» στην πολύμηνη αναμονή καταβολής των νέων συντάξεων σκοπεύει να βάλει με τις νέες του προωθούμενες ρυθμίσεις το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από το 2013, όσοι βγαίνουν σε σύνταξη, θα λαμβάνουν ανά μήνα αναμονής έναντι της σύνταξής τους, το 50% του βασικού μισθού που έπαιρναν πριν αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία.
Οι προαναγγελίες αυτές έγιναν με αφορμή την ερώτηση που του είχε υποβάλει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης, όπου ο αναπληρωτής

υπουργός προανήγγειλε τις εξής αλλαγές για τις νέες αλλαγές:
-Από αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή, τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη «portal» με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας. Μέσω αυτού οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μειώνεται ως το τέλος του έτους περίπου σε επτά μήνες, ενώ για τα επόμενα έτη ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις.
- Στη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται άμεσα αυτόν ή τον επόμενο μήνα θα ρυθμιστούν εκκρεμότητες της υπηρεσίας. Από τις αρχές του 2013 ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής έναντι της σύνταξής του το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία. Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης θα γίνεται τελική οριστική εκκαθάριση. Εξυπακούεται ότι με την εφαρμογή των ανωτέρω διασφαλίζεται η αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη τήρηση της σειράς στη διαδικασία της συνταξιοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα