«Κόκκινο» βάφτηκε το ντέρμπι της πρεμιέρας!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, επικράτησε με 55-45 στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του και πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό, γράφοντας το όνομά στο πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, από τα πολλά που θα ακολουθήσουν και για φέτος!

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, κατόρθωσαν να εκμεταλλευθούν

τη δύναμη της έδρας τους (αν και το ματς διεξήχθη χωρίς φιλάθλους) και να κερδίσουν τους «πράσινους» του Αργύρη Πεδουλάκη στην πρεμιέρα της Basket League ΟΠΑΠ, μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία στον έναν πόντο (θυμίζουμε πως η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ποινή -2 πόντων) και κάνοντας μια ένεση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τους: Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σίμονς ενώ ο ΠΑΟ παρατάχθηκε με τους Γκιστ, Λάσμε, Διαμαντίδη, Παππά και Ματσιούλις. Και οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν νωθρά το ματς, όντας ιδιαίτερα άστοχοι. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3 -6 και 9-13 αλλά οι απαντήσεις των γηπεδούχων ήταν άμεσες, οι οποίοι μάλιστα ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 3 πόντων (16 – 13).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος τα ελεύθερα τρίποντα των Λοτζέσκι και Περπέρογλου (5/10 μέχρι εκείνη την ώρα) ξέφυγαν 8 πόντους (22-14) ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα άστοχος και κακός στην περιφερειακή άμυνα. Ωστόσο έμειναν κοντά στο σκορ χάρη στον Διαμαντίδη και τον Μαυροκεφαλίδη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 29-27.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε με εμφανή τη διάθεση να παίξει άμυνα και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της. Αν και ο Σπανούλης δεν ήταν και στο καλύτερο βράδυ του, ο Πρίντεζης και ο Σλούκας έκαναν τη δουλειά και ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του, προηγούμενος με 40-31 και 42-34. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με νέο καλάθι του πανούργου Κώστα Σλούκα στην εκπνοή, που διαμόρφωσε το 44-36.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και με ένα σερί 5-0 και τρίποντο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, η ομάδα του Παναθηναϊκού έδειχνε ικανή για την ανατροπή, αναγκάζοντας τον κόουτς των «ερυθρολεύκων» να καλέσει εσπευσμένα τάημ άουτ. Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη, μείωσε ακόμα περισσότερο (46-43) αλλά ο Ολυμπιακός με τον Κώστα Σλούκα να διαπρέπει σε άμυνα και επίθεση, έκανε το 51-45 και έδειξε πως το ματς δεν χανόταν. Οι όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων, έσβησαν όταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, έχασε την μπάλα από τον Βαγγέλη Μάντζαρη και στη συνέχεια του έκανε αντιαθλητικό φάουλ. Ο νεαρός γκαρντ, με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 55-45.

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 3, Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3, Σλούκας 9, Σίμμονς 2, Λοτζέσκι 14, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Αγραβάνης, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 3, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16, Γκιστ, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις

The post «Κόκκινο» βάφτηκε το ντέρμπι της πρεμιέρας! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα