Η Αθήνα έτοιμη να αντιμετωπίσει την τρόικα

Σε περίπου σε ένα δεκαήμερο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα η «τριανδρία» Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται ν α αρχίσουν οι συνεννοήσεις με τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών.

Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι το Μαξίμου μετά και τη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες έχει διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα για τις απαιτήσεις των δανειστών

μας τόσο για την πορεία του προγράμματος όσο και για το μεγάλο θέμα του ελληνικού χρέους, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έστειλε τα δικά της μηνύματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014 υπάρχει διαφωνία μεταξύ Βρυξελλών και οικονομικού επιτελείου και εμμένουν ότι η «μαύρη τρύπα» είναι ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Η Αθήνα, έχει κάνει σαφές στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, ενώ η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται και όσα έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί με τους δανειστές μας θα τηρηθούν στο ακέραιο. Για το δε κενό του 2014 επιμένει ότι δεν θα ξεπεράσει τα 500 με 600 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να καλυφθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Εξ άλλου μία άλλη πτυχή του ελληνικού προβλήματος που απασχολεί «ανεπίσημα» την ΕΕ, είναι οι πληροφορίες ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής διερεύνησης και αξιολόγησης ευθυνών για την τρόικα! Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών, στο Στρασβούργο και αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου.

Κατά την έκθεση, η επιτροπή αξιολόγησης θα καλείται να κρίνει τη δράση της τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο.

The post Η Αθήνα έτοιμη να αντιμετωπίσει την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα