Γιούνκερ – Λαγκάρντ: Δώσαμε λύση με βιώσιμο το χρέος

“ Δόθηκε πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας“, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup. Σημείωσε δε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup θα κάνουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.

Πρόσθεσε ότι η δόση που θα λάβει η Ελλάδα θα δοθεί σε τρία κομμάτια και η εκταμίευσή τους θα εξαρτάται από την εφαρμογή των δεσμεύσεων από την πλευρά της

Ελλάδας.

Γι’ αυτό τον λόγο θα υπάρχει αυστηρή  εποπτεία από μέρους της Ευρώπης, είπε και αναφέρθηκε σε “ομάδα που θα επιβλέπει” στη χώρα μας την εφαρμογή των μέτρων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις αποκρατικοποιήσεις. Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα.

 Λαγκάρντ: Βιώσιμο χρέος ξανά η Ελλάδα

«Στο δρόμο για ένα βιώσιμο χρέος» βρίσκεται ξανά η Ελλάδα είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρτν στη συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήθελε να διασφαλίσει ότι η ζώνη του ευρώ θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να βάλει την Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ως προς το χρέος της. Τώρα μπορώ να πω ότι αυτό έχει γίνει».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα