Γεωργιάδης: Τέλος στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων – Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας με τον κοροναϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καθησυχαστικές δηλώσεις προχώρησε ο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ως προς τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων καθώς δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσουν άλλες. Μάλιστα με αφορμή το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα, ανέφερε ότι ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκε.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μελετά καν τι υπάρχει στο μνημόνιο, αν ήταν προσεκτικοί στην ανάγνωση θα ξέρανε τι κάναμε» είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας με αφορμή την τοποθέτηση του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, που μίλησε στον σταθμό μας για κλείσιμο 11 νοσοκομείων.

Ακόμη ο Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μνημονιακή υποχρέωση, αλλά για κίνηση που έχει ήδη γίνει και κατεγράφη στο πρόγραμμα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η προσπάθεια στην υγεία σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων έχει τελειώσει.

Επιπρόσθετα, για τον κορονοϊό MERS, υπογράμμισε: «Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος για να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε».

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα», επισήμανε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τραυματισμό επτά συνολικά ανθρώπων από βαρελότο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, στην Οία της Σαντορίνης.

Επίσης, στο MEGA προανήγγειλε την πρόσληψη 2.500 οικογενειακών ιατρών συνολικά, από τους οποίους θα εξυπηρετούνται έως 2.200 ασθενείς ανά γιατρό, διευκρινίζοντας ότι η εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνεται μόνο με παραπεμπτικό των οικογενειακών ιατρών.

Τέλος, αναφορικά με τις υπερωρίες που οφείλει το υπουργείο Υγείας στους ιατρούς απάντησε: «Είμαι ένας επιχειρηματίας που μου χρωστάνε ΦΠΑ τέσσερα χρόνια, δεν θα χρωστάμε στους γιατρούς; Μου χρωστάνε πάνω από 100.000 και την εφορία μου την κάνω δόσεις για να την πληρώσω».

Πηγή φωτο eurokinisssi

The post Γεωργιάδης: Τέλος στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων – Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας με τον κοροναϊό (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα