Ετοιμάζεται ο πρώτος «αόρατος» ουρανοξύστης

Ο πρώτος «αόρατος» ουρανοξύστης θα κτιστεί στη Σεούλ. Ο ουρανοξύστης Tower Infinity θα έχει ύψος 450 μ. και θα είναι κατασκευασμένος γυαλί. Θα αξιοποιεί μία σειρά από φωτιστικά συστήματα τύπου LED τελευταίας τεχνολογίας και κάμερες ώστε στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου να δημιουργείται μια «ανακλαστική επιφάνεια» που θα δίνει την εντύπωση ότι ο ουρανοξύστης εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», η εταιρεία

GDS Architects που θα κατασκευάσει τον ουρανοξύστη, ήδη από το 2004 είχε επιλέξει μια περιοχή στα προάστια της Σεούλ, κοντά στο αεροδρόμιο της κορεατικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια για να λάβει πράσινο φως και να αρχίσει τις εργασίες ανέγερσης.

Ο ουρανοξύστης έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει μεγάλο κέντρο ψυχαγωγίας. Μάλιστα θα είναι εξοπλισμένος με παρατηρητήριο 392 μ. πάνω από το έδαφος, το δεύτερο ψηλότερο παρατηρητήριο κτιρίου στον κόσμο. Το ρεκόρ κατέχει το παρατηρητήριο του πύργου Canton στην Κίνα, που βρίσκεται στα 488 μ. Πότε θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου δεν έχει γίνει γνωστό, αναμένεται όμως να περιληφθεί στη λίστα με τα 10 μεγαλύτερα οικοδομήματα.

Στον κορεατικό πύργο θα επιτυγχάνεται εξεζητημένο καμουφλάζ χρησιμοποιώντας κάμερες προηγμένης τεχνολογίας, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε τρία σημεία του κτιρίου με διαφορετικό υψόμετρο. Το ίδιο θα γίνει και σε έξι διαφορετικές πλευρές του ουρανοξύστη. Οι κάμερες θα συλλαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες από τον περιβάλλοντα χώρο και θα τις προβάλλουν σε μία αλληλουχία από 500 οθόνες τύπου LED. Οι εικόνες που θα προβάλλονται στις οθόνες από τις κάμερες, θα υφίστανται ψηφιακή επεξεργασία και θα συνθέτουν, με τη σειρά τους, μια ενιαία μεγάλη εικόνα που θα προβάλλεται στην επιφάνεια του κτιρίου δημιουργώντας οπτική αυταπάτη.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει το CNN, θα μπορεί κάποιος κοιτώντας το κτίριο να βλέπει τι γίνεται στην πίσω πλευρά του, μέσω των εικόνων που θα μεταδίδονται από την μία πλευρά στην άλλη, και έτσι να νομίζει ότι μπροστά του δεν ορθώνεται κάποιο οικοδόμημα που του κλείνει τη θέα.

«Αντί να προχωρήσουμε στη δημιουργία ακόμη ενός κτιρίου που θα φιλοδοξούσε να είναι το υψηλότερο και το καλύτερο του κόσμου, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε τον πρώτο αόρατο πύργο στον κόσμο αναδεικνύοντας την καινοτόμο κορεατική τεχνολογία», ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού της κατασκευάστριας εταιρείας, Τσαρλς Γουί.

Εκτός όμως από την αίσθηση που θα έχουν όσοι βλέπουν τον ουρανοξύστη απέξω, οι επισκέπτες που θα ανεβαίνουν με το ασανσέρ στην κορυφή του κτιρίου θα αντικρίζουν ένα ασυνήθιστο θέαμα. Τα τοιχώματα που θα περιβάλλουν τους ανελκυστήρες θα μετατρέπονται σε ζωντανό τοπίο και θα προβάλλουν εικόνες όπως εκείνες που θα αντίκριζε κάποιος αν βρισκόταν στα παρατηρητήρια των άλλων πανύψηλων πύργων ανά τον κόσμο.

Τα υψηλότερα κτίρια στον κόσμο

- Burj Khalifa, Ντουμπάι: 828 μέτρα.
- Shanghai Tower, Σαγκάη: 632 μέτρα.
- Makkah Royal Clock Tower, Μέκκα Σαουδικής Αραβίας: 601 μέτρα.
- One World Trade Center, Νέα Υόρκη: 541 μέτρα.
- Taipei 101, Ταϊβάν: 509 μέτρα.
- Shanghai World Financial Center: Σαγκάη, 492 μέτρα.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα