Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη σε ΑΣΕΠ, ζήτησε ενισχυμένη παρουσία στις διαδικασίες κινητικότητας

Με τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) Γιώργο Βέη συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον δεύτερο να ζητά ποιο ενισχυμένη παρουσία του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες κινητικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με τον κ.Βέη του επισήμανε τη μέγιστη σημασία, που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, το οποίο, όπως τόνισε: «προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία

όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα».

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και η δυνατότητα το ΑΣΕΠ να παράσχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια κατά την αξιολόγηση των υπαλλήλων με τη συμμετοχή του στις τριμελείς επιτροπές, αλλά και στη διαμόρφωση των κριτηρίων μοριοδότησης τόσο των υπαλλήλων, που θα μετακινηθούν, όσο και εκείνων που θα εισέλθουν στη Δημόσια Διοίκηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν. Όπως γνωρίζεται η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα