Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Την προσφυγής της στο ΣτΕ και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να εκφράσει την αντίθεση της για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και κατά του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ για αντισυνταγματικότητα, γνωστοποιήσε την Τετάρτη η ΚΕΔΕ.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η άρνηση αποστολής στοιχείων για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο. Οι προϋπολογισμοί θα ψηφισθούν από τα δημοτικά συμβούλια

και θα αποσταλούν στην εποπτεύουσα αρχή.
Ακόμη η ΚΕΔΕ στο ψήφισμά της, που επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία, ζητά να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητείται οι δήμοι να προχωρήσουν μόνοι τους σε αξιολόγηση, στα πρότυπα των πιλοτικών αξιολογήσεων των 12 δήμων, ώστε να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Κατά τα άλλα, η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις απολύσεις. Τάσσεται υπέρ της κινητικότητας και της αξιολόγησης στο σύνολο του Δημοσίου χωρίς εξαιρέσεις.
Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης τόσο της κοινής γνώμης στην Ελλάδα όσο και των ευρωπαϊκών οργάνων από τα οποία θα ζητηθεί παρέμβαση. Προτίθεται να λάβει πρωτοβουλίες με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και την ενίσχυση της αποκέντρωσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα