Ενισχύουν οι αγρότες της Θεσσαλίας το μπλόκο της Νίκαιας

Το μπλόκο της Νίκαιας ετοιμάζονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο οι αγρότες, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες τρακτέρ, καθώς αύριο αναμένεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και οι αγρότες που πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις σε Τέμπη και Γυρτώνη.

Το μεσημέρι οι αγρότες αποφάσισαν να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Γυρτώνη, καθώς όπως επισημαίνουν τα προβλήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο είναι κοινά, το οποίο αφορά κυρίως το κόστος ενέργειας και τα φορολογικά, επομένως θα πρέπει να ενωθούν προκειμένου

να επιτύχουν τους στόχους τους.

Επιπλέον και σε τρία σημεία περιμετρικά της Λάρισας έχουν προγραμματιστεί για αύριο στις 12 μ.μ. συγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη βγει σε διάφορα χωριά του νομού τα οποία στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις τάξεις του αγροτικού αγώνα.

Την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, σήμερα το μεσημέρι έπειτα από συνεδρίαση τους, ενώ το απόγευμα έχει διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία και θα δώσουν συμβολικά το «παρών» τους και τα τρακτέρ.

Οι αγρότες είναι διατεθειμένοι αύριο να ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου με αφορμή τις νέες αυξήσεις στο αντίτιμο διέλευσης για όσους πληρώνουν έτσι ώστε να διέλθουν, εφόσον δεν εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.

Την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ , ενώ υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας έχουν καλέσει σε πανελλαδική συνάντηση αντιπροσωπείες των υπόλοιπών μπλόκων για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει να συναντηθούν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και αναμένουν απαντήσεις για το πότε πρόκειται να γίνουν οι συναντήσεις.

The post Ενισχύουν οι αγρότες της Θεσσαλίας το μπλόκο της Νίκαιας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα