Πρωτοβουλίες Βενιζέλου για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει της απογευματινής διυπουργικής σύσκεψης, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών, κατά τα πρότυπα των σχεδίων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν για την ανασυγκρότηση σεισμόπληκτων

περιοχών.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλλονιά, κ. Παρίση, και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για τη δοκιμαζόμενη από τους σεισμούς Κεφαλλονιά.

Από το Στρασβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την πληγείσα από τους σεισμούς Κεφαλλονιά. Στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για την Κεφαλλονιά, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος και με τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους. Υπογραμμίζεται ότι για το θέμα αυτό, ετοιμάζει σχετική πρόταση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και διδάκτωρ σεισμολογίας κ. Γιώργος Σταυρακάκης.

Προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου είναι να υπάρξει μείωση του περιφερειακού ΑΕΠ κατά 1%.

Αύριο ο κ. Βενιζέλος θα θέσει το θέμα και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι, ενόψει της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών σεισμών, το ΠΑΣΟΚ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι απαιτείται ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο με ιεραρχημένους στόχους για την ουσιαστική, χωροταξική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεφαλλονιάς».

«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα θετικά παραδείγματα και πρότυπα, που εφαρμόστηκαν για την ανασυγκρότηση σεισμόπληκτων περιοχών όπως για τις περιοχές Κοζάνης- Γρεβενών- Φλώρινας το 1994, Αιγιαλείας το 1995, της Ηλείας και της Αθήνας το 1999 (παλαιότερα και της Καλαμάτας)», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει, λέγοντας ότι «αυτά πρέπει να είναι η πυξίδα για το σχεδιασμό, τις παρεμβάσεις και τα έργα στο νησί, με μέτρα άμεσα (για την ανακούφιση των κατοίκων), μεσοπρόθεσμα (για τη διαμονή τους και τις υποδομές), αλλά και μακροπρόθεσμα για τη θωράκιση του νησιού».

The post Πρωτοβουλίες Βενιζέλου για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα