Εκλογές μέσα στο 2014 … βλέπει το CNBC

Ανατροπές στην Ελλάδα προβλέπει σε άρθρο του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας πως ενδέχεται να υπάρξουν αναταράξεις, αλλά και εκλογές μέσα στο 2014 μιας και όπως υποστηρίζει η δημοτικότητα της Κυβέρνησης σημειώνει πτώση.

Το CNBC υποστηρίζει πως μετά τις περικοπές σε μισθούς

και συντάξεις η κυβέρνηση στρέφεται προς το Δημόσιο, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές το 2014.

Από την πλευρά της η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ στέκεται στο γεγονός ότι, η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 ενώ αναλυτές εκτιμούν πως, οι προοπτικές για την Ευρωζώνη γενικότερα είναι ευοίωνες.

Υποστηρίζεται πάντως ότι, η οικονομία της χώρας παραμένει ασταθής και το χρέος της τεράστιο, αν και φέτος θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Γενικότερα και σύμφωνα με τους αναλυτές, το ευρώ αποδείχθηκε ανθεκτικό παρά τις αναταράξεις, που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έθεσαν σε κίνδυνο το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

Προτρέπουν δε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εντείνουν τις προσπάθειες για περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και μείωση των κρατικών δαπανών και των φόρων.

The post Εκλογές μέσα στο 2014 … βλέπει το CNBC appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα