Μυστήριο με το ατύχημα της Μέρκελ – Γιατί ανακοινώθηκε με οχτώ μέρες καθυστέρηση

Μυστήριο υπάρχει γύρω από το ατύχημα που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ενώ έκανε σκι, στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας καθώς τραυματίστηκε πριν από την πρωτοχρονιά αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα από την γερμανική κυβέρνηση.

Η 59χρονη καγκελάριος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα (ράγισμα) λεκάνης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, σύμφωνα με τον οποίο το ατύχημα δεν είναι σοβαρό, καθώς μπορεί να περπατήσει με πατερίτσες.

«Φυσικά

η καγκελάριος μπορεί να εργαστεί και επικοινωνεί πλήρως με τους συνεργάτες της», διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ είχε προγραμματισμένο ταξίδι στην Πολωνία τις επόμενες ημέρες. Αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Την Τετάρτη πάντως αναμένεται να παραστεί στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, το πρώτο της κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές του SPD.

Να σημειωθεί ότι το ατύχημα της κ. Μέρκελ συνέβη οκτώ μέρες μετά το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του Γερμανού πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε σκι στη Γαλλία.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε μήνυμα στον Μίκαελ Σουμάχερ εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της.

«Ελπίζουμε, μαζί με την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη αυτές τις δύσκολες ώρες» δήλωσε ο Ζάιμπερτ την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα:

Έσπασε την λεκάνη της η Άνγκελα Μέρκελ ενώ έκανε σκι στην Ελβετία

The post Μυστήριο με το ατύχημα της Μέρκελ – Γιατί ανακοινώθηκε με οχτώ μέρες καθυστέρηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα